• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

 

 

Objavljeno 24. travnja 2018. na www.hzzo.hr

Na Popis pomagala HZZO-a stavljena su nova pomagala za regulaciju šećerne bolesti: Uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini s odgovarajućim senzorom i odašiljač za kontinuirano mjerenje glukoze kod osoba koje koriste inzulinsku pumpu.

Pravo na uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini utvrđeno je na temelju stručnih preporuka i kriterija koji su navedeni u Popisu pomagala, a prema kojima će pravo moći ostvariti osigurane osobe koje boluju od šećerne bolesti, a u dobi su od 4 do 18 godina, trudnice, slijepe osobe i bolesnici koji su na intenziviranoj terapiji inzulinom (4 i više doza inzulina ili inzulinska pumpa), s dokazanom hipoglikemijom u hospitalnim uvjetima, a uz preporuku specijaliste dijabetologa iz: KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, KB Dubrava, Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, KBC Split, KBC Osijek i KBC Rijeka.

Dostupnost novih pomagala putem potvrde na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja očekuje se od 1. lipnja 2018. godine.

Više informacija pročitajte na linku:  www.nainzulinu.com

Obavijest namijenjena za tip 2 – odlična vijest Victozina doplata srezana na pola!  Koga zanima, a ne zna o čemu se radi, tekstovi su dostupni ovdje.

Ostali članci u kategoriji