• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Psihološka predavanja s osobnim pristupom

Projekt psiholoških predavanja s osobninm pristupom provodimo treću godinu zaredom.  Druga srijeda u mjesecu termin je kada  se odvijaju dinamična predavanja čija je svrha  da potaknu sudionike na razmišljanje te diskusiju.

Cilj ovakvih predavanja je upoznati osobe oboljele od šećerne bolesti sa psihološkim aspektima liječenja te važnosti mentalnog zdravlja, međusobnu razmjenu iskustava oboljelih te psihoedukacijske aktivnosti. Za vrijeme predavanja osigurava se podrška,  a svim sudionicima je dostupno i individualno psihološko savjetovanje nakon interaktivnog predavanja što se u praksi redovito i provodi.

Ovakvim aktivnostima potiče se međusoban kontakt i podrška oboljelih, razmjena mišljenja i iskustava koje ne odnose samo na liječenje već i međuljudske odnose s drugima, svakodnevno funkcioniranje, komunikaciju, zauzimanje za sebe i donošenje odluka, odnos prema bolesti i sebi.

Prednosti grupnog rada su razmjena iskustava oboljelih u okruženju koje je podržavajuće i s ljudima koji imaju slična iskustva. Sudionici mogu u neposrednom kontaktu vidjeti ponašanja i razmišljanja drugih u sličnoj situaciji, a svojim iskustvom mogu pomoći drugima.

 

Voditeljica i moderator projekta je Ivona Poljak, mag. psych. Ciklus se sastoji od 7 psiholoških predavanja koja će se održavati jednom mjesečno (druga srijeda u mjesecu) u prostoru Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19, s početkom u 17:00 sati.

 

Prilagodba na kroničnu bolest – kako si pomoći?”

Vjerujemo da smo vas ovim tekstom dovoljno motivirali i potaknuli na sudjelovanje. Stoga, pozivamo vas na prvo predavanje pod nazivom “Prilagodba na kroničnu bolest – kako si pomoći?”

Predavanje će se održati 13. veljače 2019. u 17:00 sati u prostorijama Društva (Bauerova 19). Svi ste pozvani!

Vidimo se! 🙂

 

Tagged with:    

Ostali članci u kategoriji