• Zagrebačko dijabetičko društvo, udruga za promicanje zdravlja osoba oboljelih od dijabetesa

Do sada smo pomagali i molili za pomoć ljudima i odaziv je uvijek bio sjajan. Kada pročitate ovu nevjerojatnu priču, shvatit ćete da opet radimo isto – pomažemo nevjerojatnom ljudskom biću, ali i njenom psu Lari.

Sve za jednog psa… i njegov dijabetes
Lara je živjela kao pas čuvar u automehaničarskom dvorištu, zanemareno i jadno. Dobila je dijabetes i vlasnik je odlučio ono što je bilo za očekivati – riješiti je se. Dobila je bolest od koje bolujemo svi mi i postala je suvišna.
Koliko ste se vi puta osjetili suvišni?

Sljedeća je stanica za Laru trebala biti azil za pse, a potom uspavljivanje zbog dijabetesa.

Što mislite tko je spasio život Lari?
Kako to u životu bude – podstanarka bez stalnih prihoda – Veronika. Ova mlada djevojka koja o dijabetesu donedavno ništa nije znala, se sada snalazi kako zna i umije. Prikuplja donacije za inzulin, specijalnu hranu za pse koji imaju dijabetes, trakice za mjerenje šećera, a kako nesreća nikada ne dolazi sama, ova prekrasna pasica je od nekontroliranog dijabetesa dobila
mrenu na oba oka, pa je za nju Veronika sakupila novac za vraćanje vida – i to je pozitivno riješeno.

Lara ima 10 godina, karakterom je draga i umiljata. U njoj nema niti malo agresije. Jako voli ljude i djecu, slaže se s drugim psima, u kući je mirna, uredna, ne laje i ne radi nikakvu štetu. Čipirana je, cijepljena, čista i mirišljava, očišćena od parazita, sterilizirana a sada i bez mrena na očima. Naravno, treba se malo vremena izdvojiti za dijabetes i potrebno joj je 2 puta na dan dati inzulin i par puta provjeriti razinu šećera u krvi ubodom u uho. Ona sve to izdrži mirno i bez ikakvih problema.

Kako pomoći Veroniki i Lari?
Zbog vlastite teške životne situacije, Veronikina najveća želja i prioritet su pronaći dobar dom za Laru, jer je ona ne može i ne smije zadržati.

Ako želite Lari pružiti dom, donirati specijalnu hranu za pse, trakice ili pomoći na bilo koji drugi način, možete kontaktirati Veroniku:
putem mobitela na broj: +385 98 270126
putem mail-a: veronika@veronikasantosi.com

Razmislite koliko bi Vam Lara mogla uveseliti život! Otvorite svoje srce i sve je moguće! A za uzvrat ćete dobiti najbolju prijateljicu, puno ljubavi i malo više šećera 🙂

Raspitajte se o udomljenju Lare i kod svojih prijatelja, obitelji ili poznanika.
Lara samo traži miran kutak i malo ljubavi, gdje će provesti ostatak svog života.

Ostali članci u kategoriji