Novi termin! Prijavi se na Sljemenski dijađir – druženje u prirodi

Život je Sljemenski dijađir

Tko se od vas nije zaželio dana u prirodi i to s najboljom ekipom u gradu?! ;) Tko čeka, dočeka! Ponovno organiziramo planinarenje u kojem spajamo ugodno s korisnim – hodanje i ekipu s dijabetesom. Slijede detalji! :)

Važna obavijest!
Budući da nam prognoza za vikend 7. i 8. svibnja nije naklonjena,
odlučili smo odgoditi planinarenje i druženje u prirodi za nedjelju, 22. svibnja 2022.
Staza i plan programa ostaju isti! Veselimo se vašim prijavama i zajedništvu na otvorenom!

 

Datum: nedjelja, 22. svibnja 2022.

Vrijeme: 8:00 sati do cca 17:30 sati

Staza (ruta): Sljeme – Planinarska staza 9 (Talani – PD Risnjak – Livada Falat)

Polazišna i točka povratka: Talani 42 (kod parkinga)

Prijave: Prijave su obvezne i otvorene do petka, 20.5.2022., do 12 sati. Prijavi sve osobe koje dolaze na naš Dijađir!

Agenda Dijađiranja

Okej, u redcima iznad napisali smo ukratko, a sad slijedi “udugo”. ;) Slijede pikanterije! Pa, kakav je plan?

Okupljanje kreće od 7:45 h na parkingu Talana (Google karta kaže broj 42) od kud počinje naša polazišna točka – staza broj 9. Parking je mali, stoga je ovo još jedan razlog više da ga prvi uhvatite. ;) Postoji mogućnost dolaska zetovim busom, linija 127, koji kreće s Črnomerca. Izlazite na zadnjoj stanici (Mikulići-Talani) od kuda na račvanju lijevo hodate prema nama još kojih 5 minuta.

Startna pozicija sljemenske staze 9. – Talani

Startamo u 8:00 sati. Procijenjeno vrijeme planinarenja do PD Risnjaka, koji je ujedno naša okrepna točka. Ako će nas matematika + noge + pokoja pauza poslužiti, procjenjujemo da će naš dolazak u PD Risnjak biti oko 10:00 h. 

Kod PD Risnjaka se zadržavamo pola sata. Taman dovoljno vremena za okrepu, wc, tapšanje po ramenu “uspio, uspjela sam”, fotkanje, komentiranje o vrijednostima šećera tijekom planinarenja, divljenje prirodi, pozdravljanje s drugim planinarima te ostale radosti koje naiđu.

Umorili ste se? Ma niste! Još samo malo do cilja! :)

Krećemo dalje! :) Utješna vijest za sve, hodamo još 10 minuta do naše odredišne točke – Livade Falat.  Po dolasku, dajemo “high five” za uspješno odhodano.

Livada Falat

Što ćemo tamo raditi?

Zasluženo uživati! Ovo je vrijeme za zajedničko druženje, aktivnosti u prirodi – imat ćete priliku:

 • igrati badminton,
 • graničar,
 • kartati se,
 • voditi ugodne razgovore,
 • otkriti što ima novog u svijetu dijabetičke tehnologije.

Također, osigurat ćemo plave balone te održati Svjetsko (a naše ;)) prvenstvo u balansiranju i otkriti tko je taj lumen koji će zadržati balon najduže u zraku?! Uz gromoglasan pljesak najbolje očekuju simbolične nagrade

MiniMedTM 780G inzulinske pumpe

Ručak

Najbolja nagrada za svakog planinara je doći do cilja – i tamo uz dobro društvo na svježem zraku pojesti slasni ručak! Imamo sreću što će nam se na ovom planinarenju pridružiti nutricionistica Tihana Šadek koja će nam ujedno pripremiti pravi mali piknik. Svatko od vas imat će priliku sam napraviti svoj obrok kombiniranjem različitih vrsta priloga (meso, sir, različire vrste povrća, avokado itd.) koji će se prema vašem ukusu i odabiru idealno uklopiti u integralnu tortilju ili pecivo.

Završetak Dijađiranja

Druženje ćemo završiti oko 15:30 sati kada je planiran zajednički povratak na našu polazišnu točku Talani (parking) oko 17:30 sati.

Obavezno ponijeti!!

  1. iznad svega dobru volju(!!) i spremnost za avanturu ;), 
  2. prikladnu obuću i odjeću za planinarenje,
  3. rezervnu odjeću ako će biti potrebe za presvlačenjem,
  4. puno vode,
  5. snack(ove), voće, sendviče 
  6. dekstrozu,
  7. dekstrozu za prijatelja do sebe jer hej, nikad ne znaš tko je što zaboravio ;)
Prijave i ostale velike sitnice ;)

U početnim redcima smo napisali da će za sudjelovanje na Sljemenskom dijađiranju biti potrebne prijave. Zašto su nam važne? Da znamo unaprijed pripremiti količinu hrane za sve sudionike. Ponavljamo, prijave su otvorene zaključno do petka, 20.5.2022. do 12 sati. Unatoč organiziranom ručku, važno je da u vašem ruksaku postoje dodatni obroci.

Za sve vas koji ćete nas pitati jesu li kućni ljubimci dobrodošli? Naravno! Garantiramo da će po povratku doma spavati “k’o bebice”.

Uvertira u prvi Hrvatski dan dijabetesa

Ovaj uzbudljivi izlet ujedno će biti doprinos svjesnosti povodom prvog Hrvatskog dana dijabetesa. Njime ćemo poslati poruku koliko je važno kretati se, koji su benefiti, a koji izazovi s kojima se susrećemo.

Hrvatski dan dijabetesa obilježava se 14. svibnja

Hvala partnerima!

Partneri sljemenskog diJAđira su tvrtke Mediligo i Medtronic te inicijativa Živim život. Zaposlenici ovih tvrtki će zajedno s nama planinariti, što predstavlja idealni tajming za pitati ih uživo sve što vas zanima oko teme inzulinskih pumpi, senzora te setova.

Vidimo se na startu! :)

Tvoja ZD(p)D* ekipa

*Zagrebačko dijabetičko (wannabe planinarsko :P) društvo

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann