Brojanje ugljikohidrata – online radionica za djecu i teenagere

Treća edukativno motivacijska online radionica za djecu i teenagere s dijabetesom

Nastavljamo s virtualnim trendom susreta putem kojeg, kroz edukativne radionice želimo potaknuti djecu i mlade na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje i stvaranje budućih prijateljstva. Više o projektu Edukativno-motivacijskih radionica za djecu i teenagere pročitajte ovdje.

Stoga, pozivamo mlade osobe s dijabetesom od 9 do 16 godina s područja cijele Hrvatske na sljedeću radionicu koja će se održati 11. ožujka 2021. od 19:00 do 20:30 sati.

Tema radionice – brojanje ugljikohidrata

Prehrana, dijeta, sastav namirnice, ugljikohidrati – teme su koje je iznova potrebno osviježiti i ponoviti. Stoga, ovaj ćemo mjesec organizirati online radionicu brojanja ugljikohidrata. Nećemo se isključivo bazirati na ugljikohidratima, već  vidjeti što se događa sa drugim makronutrijentima (masnoće, proteini) koji posljedično utječu na rast naših glikemija, kao i davanja inzulina. Osim toga, okrenut ćemo se visokougljikohidratnim obrocima koji su često nezaobilazni u dječjoj dobi. 

Ovu će radionicu moderirati Mia Duvnjak, mag. nutr., koja i sama živi s dijabetesom tip 1. Zajedno s njom, iza ekrana bit će Ines Jakopanec i ostatak Kluba mladih ZDD-a koji će prenijeti svoja dugogodišnja iskustva života s dijabetesom. 

Ukratko – očekuje nas kratko edukativno i zabavno predavanje u kojem će upravo djeca i teenageri davati odgovore i pogađati količine ugljikohidrata, proteina i masti, ali i ostale nutricionističke zanimljivosti. 

 

Unatoč mnogim pitanjima s prošle radionice, javljamo vam da na ovu radionicu smijete pozvati i svoju braću/sestre, ali i prijatelje koje s vama provode vrijeme i htjeli bi više znati o ovim pojedinim situacijama.

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO DJECI S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dobronamjeran savjet Vama, dragi roditelji,

Iza nas su već dvije uspješno odrađene radionice s Vašom djecom. Svjesni smo da su maloljetni, pa samim time zahtijevaju Vaš nadzor. Ipak, ovim projektom Online radionica za djecu i teenagere od 9 do 16 godina, Vaša su djeca pod nadzorom naših djevojaka Kluba mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva. Naše su radionice koncipirane prema temama koje smo naveli u uvodnom članku. Cilj radionica je poticanje Vaše djece na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje te stvaranje budućih prijateljstva. Naravno, svako naše edukativno druženje završavamo kroz edukativne kvizove.

Zašto ovo pišemo? Naime, unatoč našim, nazovimo ih kriterijima, da su ovo isključivo radionice za djecu od 9 do 16 godina, na prošlim nam se radionicama uključilo nekoliko roditelja. Ovime ne želimo nikoga prozivati, već osvijestiti naše obećanje Vašoj djeci – da će isključivo oni biti prisutni na radionici, bez prisustva roditelja. Kao što su, primjerice, sami u školi uz svoje učitelje i profesore. Dakako, nemamo ništa protiv da tu i tamo “škicnete” u sobu i provjerite svoje dijete, no, molimo Vas da to bude neprimjetno i kratko.
U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice i da će na njima biti prisutna Vaša djeca, a ne Vi.

Rado ćemo Vam se svima predstaviti kroz online edukativne radionice za roditelje (dakle, ne za djecu ;) ), na koje Vas pozivamo i o kojima ćemo Vas obavijestiti putem naše stranice www.zadi.hr te kroz društvene mreže Udruge.

Kako se prijaviti?

Draga djeco i prijatelji, uz dopuštenje vaših roditelja, pridružite nam se već u četvrtak, 11.3.2021. u 19:00 – prijavite se na sljedećem linku.

Link i password za radionicu dobit ćete na dan radionice na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Očekujemo vas na Zoom-u i nadamo se da ćete doći u što većem broju!

Do tada, vježbajte brojanje ugljikohidrata na dnevnoj bazi – i zapamtite, dobar odgovor je upravo onaj koji nam liniju na grafu drži što ravnijom, bez obzira na to što ste pojeli!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann