Dijabetes i tjelesna aktivnost – online radionica za djecu i teenagere

Dijabetes i tjelesna aktivnost – online radionica za djecu i teenagere

Šesta edukativno motivacijska online radionica za djecu i teenagere s dijabetesom

Zbog privatnih obaveza voditelja, ova radionica bit će zamijenjena sa idućom, stoga nam slijedi novi datum – 10.06.2021.

Nastavljamo s virtualnim trendom susreta putem kojim, kroz edukativne radionice želimo potaknuti djecu i mlade na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje i stvaranje budućih prijateljstva. Više o projektu Edukativno-motivacijskih radionica za djecu i teenagere pročitajte ovdje.

Stoga, pozivamo mlade osobe s dijabetesom od 9 do 16 godina s područja cijele Hrvatske na sljedeću radionicu koja će se održati 10. lipnja 2021. od 19:00 do 20:30 sati.

Tema radionice – Dijabetes i tjelesna aktivnost

Svi znamo kako je za dobru regulaciju dijabetesa, potrebno znati brojati ugljikohidrate, biti discipliniran u prehrani, redovito davati inzulin, ali i biti tjelesno aktivan. Sport kao takav, jedan je od načina kojim možemo regulirati dijabetes, jer ipak pojedinom vrstom tjelesne aktivnosti spuštamo razinu šećera u krvi. Kao i sve drugo u životu, s dijabetesom, sport različito utječe na regulaciju glukoze. Upravo zbog toga organiziramo radionicu pod nazivom ‘Dijabetes i tjelesna aktivnost’ gdje ćemo djeci i teenagerima pokušati približiti pojam sporta, vrste i intenzitet tjelesne aktivnosti, te kako on utječe na naše razine šećera.

Radionicu će moderirati Ines Jakopanec, predstavnica Kluba mladih ZDD-a, Young Leader in Diabetes i bivša sportašica, Dejan Kolar, kineziolog koji živi s dijabetesom, nogometaš i igrač DiaEuro team Croatia (Hrvatska futsal reprezentacija osoba s dijabetesom), te ostatak Kluba mladih ZDD-a.

Nakon uvodnog kratkog predavanja napravljenog na temelju vlastitih iskustava i istraživanja, cilj je potaknuti interakciju i razmjenu savjeta između prijatelja te polaznika radionice.

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO DJECI S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dobronamjeran savjet Vama, dragi roditelji,

Iza nas su već dvije uspješno odrađene radionice s Vašom djecom. Svjesni smo da su maloljetni, pa samim time zahtijevaju Vaš nadzor. Ipak, ovim projektom Online radionica za djecu i teenagere od 9 do 16 godina, Vaša su djeca pod nadzorom naših djevojaka Kluba mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva. Naše su radionice koncipirane prema temama koje smo naveli u uvodnom članku. Cilj radionica je poticanje Vaše djece na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje te stvaranje budućih prijateljstva. Naravno, svako naše edukativno druženje završavamo kroz edukativne kvizove.

Zašto ovo pišemo? Naime, unatoč našim, nazovimo ih kriterijima, da su ovo isključivo radionice za djecu od 9 do 16 godina, na prošlim nam se radionicama uključilo nekoliko roditelja. Ovime ne želimo nikoga prozivati, već osvijestiti naše obećanje Vašoj djeci – da će isključivo oni biti prisutni na radionici, bez prisustva roditelja. Kao što su, primjerice, sami u školi uz svoje učitelje i profesore. Dakako, nemamo ništa protiv da tu i tamo “škicnete” u sobu i provjerite svoje dijete, no, molimo Vas da to bude neprimjetno i kratko.
U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice i da će na njima biti prisutna Vaša djeca, a ne Vi.

Rado ćemo Vam se svima predstaviti kroz online edukativne radionice za roditelje (dakle, ne za djecu ;) ), na koje Vas pozivamo i o kojima ćemo Vas obavijestiti putem naše stranice www.zadi.hr te kroz društvene mreže Udruge.

Kako se prijaviti?

Draga djeco i prijatelji, uz dopuštenje vaših roditelja, pridružite nam se već u četvrtak, 10.06.2021. u 19:00 – prijavite se na sljedećem linku.

Unatoč mnogim pitanjima s prošle radionice, javljamo vam da na ovu radionicu smijete pozvati i svoju braću/sestre, ali i prijatelje koje s vama provode vrijeme i htjeli bi više znati o ovim pojedinim situacijama.

Svi koji su se prijavili i sudjelovali su na prošloj radionici, prijavu ne trebaju odrađivati ponovno.

Link i password za radionicu dobit ćete na dan radionice na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Očekujemo vas na Zoom-u i nadamo se da ćete doći u što većem broju!

Do tada, pazite na šećere u šetnji, parku, treningu… :)

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann