Događaji iz života s dijabetesom – online radionica za djecu i teenagere

Događaji iz života s dijabetesom – online radionica za djecu i teenagere

Peta edukativno motivacijska online radionica za djecu i teenagere s dijabetesom

Nastavljamo s virtualnim trendom susreta putem kojim, kroz edukativne radionice želimo potaknuti djecu i mlade na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje i stvaranje budućih prijateljstva. Više o projektu Edukativno-motivacijskih radionica za djecu i teenagere pročitajte ovdje.

Stoga, pozivamo mlade osobe s dijabetesom od 9 do 16 godina s područja cijele Hrvatske na sljedeću radionicu koja će se održati 06. svibnja 2021. od 19:00 do 20:30 sati.

Tema radionice – Događaji iz života s dijabetesu

Bez obzira živimo li s dijabetesom već mjesec dana, godinu ili 10 godina, svi smo se susreli sa nekim situacijama u kojima je ptrebno pravovaljano reagirati. Upravo iz toga razloga ovu radionicu pod nazimo ‘Događaji iz života s dijabetesom’ posvetiti ćemo upravo tim situacijama. Moderatorice ove radionice prenijeti će svoja iskustva te vas navesti na razmišljanje ‘out of the box’, jer ono što je najvažnije u ovakvim situacijama je upravo biti maštovit i znati kako reagirati, a da svoje šećere zadržimo što je više moguće u željenim granicama.

Radionicu će moderirati Ines Jakopanec, predstavnica Kluba mladih ZDD-a i Young Leader in Diabetes, te ostatak Kluba mladih ZDD-a: Anotnia Precali, Lucija Mušćet, Mia Duvnjak, Ivana Buzjak, Tihana Šadek i Ana Špoljarić.

Nakon uvodnom upoznavanja, imate ćete priliku se dodatno upoznati u manjim grupama, te ćete zajedoo dolaziti do rješenja za specifične situacije koje smo vam pripremili. Cilj je potaknuti interakciju, dodatno osnaživanje i upznavanje, ali i razmjenu savjeta između prijatelja te polaznika radionice.

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO DJECI S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dobronamjeran savjet Vama, dragi roditelji,

Iza nas su već dvije uspješno odrađene radionice s Vašom djecom. Svjesni smo da su maloljetni, pa samim time zahtijevaju Vaš nadzor. Ipak, ovim projektom Online radionica za djecu i teenagere od 9 do 16 godina, Vaša su djeca pod nadzorom naših djevojaka Kluba mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva. Naše su radionice koncipirane prema temama koje smo naveli u uvodnom članku. Cilj radionica je poticanje Vaše djece na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje te stvaranje budućih prijateljstva. Naravno, svako naše edukativno druženje završavamo kroz edukativne kvizove.

Zašto ovo pišemo? Naime, unatoč našim, nazovimo ih kriterijima, da su ovo isključivo radionice za djecu od 9 do 16 godina, na prošlim nam se radionicama uključilo nekoliko roditelja. Ovime ne želimo nikoga prozivati, već osvijestiti naše obećanje Vašoj djeci – da će isključivo oni biti prisutni na radionici, bez prisustva roditelja. Kao što su, primjerice, sami u školi uz svoje učitelje i profesore. Dakako, nemamo ništa protiv da tu i tamo “škicnete” u sobu i provjerite svoje dijete, no, molimo Vas da to bude neprimjetno i kratko.
U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice i da će na njima biti prisutna Vaša djeca, a ne Vi.

Rado ćemo Vam se svima predstaviti kroz online edukativne radionice za roditelje (dakle, ne za djecu ;) ), na koje Vas pozivamo i o kojima ćemo Vas obavijestiti putem naše stranice www.zadi.hr te kroz društvene mreže Udruge.

Kako se prijaviti?

Draga djeco i prijatelji, uz dopuštenje vaših roditelja, pridružite nam se već u četvrtak, 06.05.2021. u 19:00 – prijavite se na sljedećem linku.

Unatoč mnogim pitanjima s prošle radionice, javljamo vam da na ovu radionicu smijete pozvati i svoju braću/sestre, ali i prijatelje koje s vama provode vrijeme i htjeli bi više znati o ovim pojedinim situacijama.

Svi koji su se prijavili i sudjelovali su na prošloj radionici, prijavu ne trebaju odrađivati ponovno.

Link i password za radionicu dobit ćete na dan radionice na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Očekujemo vas na Zoom-u i nadamo se da ćete doći u što većem broju!

Do tada, razmislite sa stvarima koje su vam se dogodile u životu i kako ste ih riješili… :)

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann