Kako nam prijatelji bez dijabetesa mogu pomoći? – online radionica za djecu i teenagere

Kako nam prijatelji bez dijabetesa mogu pomoći? – online radionica za djecu i teenagere

Četvrta edukativno motivacijska online radionica za djecu i teenagere s dijabetesom

Nastavljamo s virtualnim trendom susreta putem kojeg, kroz edukativne radionice želimo potaknuti djecu i mlade na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje i stvaranje budućih prijateljstva. Više o projektu Edukativno-motivacijskih radionica za djecu i teenagere pročitajte ovdje.

Stoga, pozivamo mlade osobe s dijabetesom od 9 do 16 godina s područja cijele Hrvatske na sljedeću radionicu koja će se održati 08. travnja 2021. od 19:00 do 20:30 sati.

Tema radionice – Kako nam prijatelji bez dijabetesa mogu pomoći?

Nakon otkrivenog dijabetesa naši prijatelji se susreću sa puno novih izazova baš kao i mi. Sigurno ste puno puta čuli da su vam rekli: ˝Reci nam ako ti ikako mogu pomoći.˝ Upravo ćemo se tom temom baviti na sljedećoj online radionici pod nazivom – Kako nam prijatelji bez dijabetesa mogu pomoći. Oni su naša potpora, motivacija i sigurnost u svakodnevnim aktivnostima. Sa potporom prijatelja dokazano je da ćete imati bolju kontrolu, a i njima će biti drago što mogu biti tu za vas. Cilj je u ovu radionicu uključiti i prijatelje (ali i braću i sestre) te čuti kako oni pomažu svojim slatkima.

Radionicu moderira Lucija Mušćet, studentica koja živi sa dijabetesom tip 1 od 5. godine života. S njom će biti i Ines Jakopanec te ostatak Kluba mladih ZDD-a.

Cilj je potaknuti interakciju i razmjenu savjeta između prijatelja te polaznika radionica nakon kratkog predavanja napravljenog na temelju vlastitih iskustava i istraživanja.

 

Unatoč mnogim pitanjima s prošle radionice, javljamo vam da je na ovu radionicu poželjno pozvati i svoju braću/sestre, ali i prijatelje koje s vama provode vrijeme i htjeli bi više znati o ovim pojedinim situacijama.

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO DJECI S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dobronamjeran savjet Vama, dragi roditelji,

Iza nas su već dvije uspješno odrađene radionice s Vašom djecom. Svjesni smo da su maloljetni, pa samim time zahtijevaju Vaš nadzor. Ipak, ovim projektom Online radionica za djecu i teenagere od 9 do 16 godina, Vaša su djeca pod nadzorom naših djevojaka Kluba mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva. Naše su radionice koncipirane prema temama koje smo naveli u uvodnom članku. Cilj radionica je poticanje Vaše djece na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje te stvaranje budućih prijateljstva. Naravno, svako naše edukativno druženje završavamo kroz edukativne kvizove.

Zašto ovo pišemo? Naime, unatoč našim, nazovimo ih kriterijima, da su ovo isključivo radionice za djecu od 9 do 16 godina, na prošlim nam se radionicama uključilo nekoliko roditelja. Ovime ne želimo nikoga prozivati, već osvijestiti naše obećanje Vašoj djeci – da će isključivo oni biti prisutni na radionici, bez prisustva roditelja. Kao što su, primjerice, sami u školi uz svoje učitelje i profesore. Dakako, nemamo ništa protiv da tu i tamo “škicnete” u sobu i provjerite svoje dijete, no, molimo Vas da to bude neprimjetno i kratko.
U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice i da će na njima biti prisutna Vaša djeca, a ne Vi.

Rado ćemo Vam se svima predstaviti kroz online edukativne radionice za roditelje (dakle, ne za djecu ;) ), na koje Vas pozivamo i o kojima ćemo Vas obavijestiti putem naše stranice www.zadi.hr te kroz društvene mreže Udruge.

Kako se prijaviti?

Draga djeco i prijatelji, uz dopuštenje vaših roditelja, pridružite nam se već u četvrtak, 08.04.2021. u 19:00 – prijavite se na sljedećem linku.

Svi koji su se prijavili i sudjelovali su na prošloj radionici, prijavu ne trebaju odrađivati ponovno.

Link i password za radionicu dobit ćete na dan radionice na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Očekujemo vas na Zoom-u i nadamo se da ćete doći u što većem broju!

Do tada, uživajte u društvu sa svojim prijateljima :)

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann