Online parlaonica: Kako pomoći samome sebi – na primjeru Somatic Experience

Online parlaonica: Kako pomoći samome sebi – na primjeru Somatic Experience

Radionice su namijenjene roditeljima teenagera oboljelih od dijabetesa tipa 1

 

lipanj – utorak, 8.6.2021. u 19:00 sati, ZOOM platforma
Kako pomoći samome sebi na primjeru Somatic Experience

Somatic Experience je metoda kojom svatko od nas može pomoći samome sebi jer: “trauma nije u događaju već u živčanom sustavu” (dr. Peter Levine), a to nama daje slobodu.

Somatic Experiencing® (SE®) prirodna je metoda iscjeljivanja, razrješavanja i sprečavanja trauma koju je razvio dr. Peter Levine. Ova revolucionarna metoda, podržana najnovijim spoznajama neuroznanosti, temelji se na promatranju divljih životinja koje su u prirodi plijen i premda su stalno ugrožene, rijetko postaju traumatizirane. Učenje ove prirodne sposobnosti životinja omogućuje nam vraćanje u ravnotežu nakon stresnih iskustava kao što su nasilje, nesreće, teže liječničke dijagnoze i terapije, strah, bijes, žalost… Somatic Experiencing izrazito je učinkovita metoda za nježno iscjeljivanje trauma koja se temelji na pretpostavci da se ljudski živčani sustav prirodno zna vratiti u ravnotežu ako ima istinsku podršku.

 

Radionica je nastala kao suradnja Kluba roditelja ZDD-a i Kluba mladih, pa su tako moderatori radionice upravo članovi tih klubova. Glavni moderatori bit će Marina Šprajc i Lara Koršić Buneta, mame teenagera s dijabetesom, te Tvrko Mrkonjić, predstavnik Kluba roditelja. Kao pomoć na vaše odgovore, na radionici će biti prisutna Ines Jakopanec, predstavnica Kluba mladih, te dio mladih osoba koje vode radionice za djecu i mlade. Uz njih, na radionici će gostovati Damjan Beusan koji se bavi Somatic Experience, te će s vam podijeliti svoje znanje i vježbe koje će vam uvijek dobro doći.

Svi želimo biti dobri roditelji svojoj djeci, no ponekada moramo i pomoći sami sebi. Stoga ne propustite ovu parlaonicu na kojoj ćemo kroz priču i razmjenu iskustava otkriti nekoliko načina upravo kako sačuvati i zdrav razum i, prije svega, zdravlje. Zato pozivamo roditelje teenagera iz cijele Hrvatske da nam se priključe na radionici 8.6. u 19:00 sati.

Molimo vas da se za radionicu prijavite ovdje

Link i password za radionicu dobit ćete na dan radionice na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Sva dodatna pitanja i upite pišite na tvrtko@zadi.hr i ines@zadi.hr

 

Očekujemo vas na Zoom-u i nadamo se da ćete doći u što većem broju!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann