Online radionica Nepitani odgovori – Menstrucija i trudnoća: razmjena iskustava

Taboo radionice ‘Nepitanih odgovora’ za mlade osobe s dijabetesom o temama vezanim uz svakodnevni, mladenački život s dijabetesom – više o projektu pročitajte ovdje.

Poziv na online druženje djevojkama i ženama od 15 do 35 godina! Tema – Menstrucija i trudnoća: razmjena iskustava

Većina nas upoznata je sa činjenicom kako na dijabetes utječe puno stvari, a jedan od najčešćih ‘problema’ koje djevojke imaju su upravo menstrualni ciklusi. Koliko i kakvi se sve izazovi pojavljuju tijekom PMS-a, mestruacije i ovulacije?

Mi ćemo vam probati objasniti ono što je rečeno na raznim istraživanjima ili dostupno u nekim knjigama, no ono što smo naučile je, da na ovu temu najbolje pamtimo vlastita iskustva. Stoga, u ovom djelu radionice bit će nam najvažnije čuti vaša iskustva, kako vi rješavate te dane, kada vam šećer divlja, a kada je stabilan?

 

Osim toga, veliko pitanje koje si žene s dijabetesom postavljaju je: Kako da trudnoća prođe u najboljem mogućem redu?

Svi znamo riječi doktora u bolnici da je najvažnije planirati trudnoću kada živite s dijabetesom tip 1, odnosno začeće djeteta trebalo bi biti onda kada je razina glukoze u granicama normale barem nekoliko mjeseci prije. No, budimo svi svjesni, ovaj scenarij nije uvijek moguć, i ako je, svejedno nas ne oslobađa osjećaja straha. Čemu strahovi? Prvo zato što googlanjem ove teme naizlazimo na rečenice poput: trudnoća pogoršava postojeći dijabetes tipa 1 i sl.

Stoga, u ovom drugom djelu radionice, gostovat će žene s dijabetesom tipa 1, koje su prošle kroz trudnoću i prenijeti svoja stvarna iskustva. Dakako, ovim putem pozivamo sve sudionice ove radionice na aktivno sudjelovanje i postavljanje pitanja kako bismo bili konkretni i dodatno obogatiti ovu radionicu.

Smatraj ovu radionicu kao opuštajući razgovor u najboljem društvu! Naravno, ako imaš vlastito iskustvo koje želiš podijeliti s drugima, dapače. Baš zato što se radionica neće snimati, možeš biti potpuno opušten, upiti novo znanje i steći iskustvo više za svoje najbolje godine života! :)

Ukoliko si sramežljiva, postoji mogućnost i da svoje pitanje postaviš potpuno ANONIMNO putem sljedećeg obrazca, te ćemo na tvoje pitanje pokušati odgovoriti tijekom radionice. 

Tko vas očekuje od domaćina?

Kako smo u uvodnom pozivu i najavili, na ovoj će nam se radionici pridružiti djevojke i žene koje imaju dijabetes te nam kroz svoja iskustva i savjete reči kako su prošle kroz faze trudnoće, poroda te dojenja. Uz njih, na radionici će sudjelovati žene s dijabetesom ispred Kluba mladih ZDD-a koje će ispričati svoje iskustvo te također, odgovarati na vaša pitanja.

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO MLADIM ŽENAMA S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dragi roditelji teenagera, 

svjesni smo da biste voljeli biti uz svoje teenagere prilikom održavanja online radionica. Što iz znatiželje, što iz potrebe. Ipak, imajte na umu da time bitno utječete na kvalitetu same radionice te da se Vaše dijete teenager, ali i ostali punoljetni sudionici, neće tako lako otvoriti i razgovarati o temama koje su osmišljene isključivo za njih, zato da im budu od koristi za sadašnji i budući život. Na ovim radionicama osobe koje su zadužene za mentoriranje, su mlade osobe Kluba mladih ZDD-a te gosti, stručne osobe, ovisno o temama.

Zato, apeliramo na Vas da ostavite Vašim teenagerima autonomiju tijekom odvijanja radionica, a mi ćemo vam se predstaviti na online sastanku roditelja, o kojima ćemo Vas obavijestiti na našim web stranicama www.zadi.hr i na društvenim mrežama, te vam također prenijeti naša iskustva, te na što biste trebali obratiti dodatnu pažnju.

U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice.

p.s. Sjetite se da ste jednom i Vi bili teenageri. :)

Kako sudjelovati na predavanju?

Jednostavno. Za ovu radionice smo povisili dobnu granicu zbog mnogih upita koja su bila postavljena. Stoga, ukoliko si žena od 15 do 35 godina, ispuni obrazac za sudjelovanje kako bismo ti mogli poslati link i password za ZOOM putem kojeg ćemo se družiti.

Zbog specifične teme, ova radionica bit će orjentirana isključivo prema nježnijem spolu.

Radionica će se održati u četvrtak, 22.4.2021. godine od 19:00 do 20:30h. 

Svi koji su se prijavili i sudjelovali su na prošloj radionici, prijavu ne trebaju odrađivati ponovno.

Link na radionicu i WhatsApp grupu dobit ćete na dan radionice. 

Sva dodatna pitanja i upite pišite na ines@zadi.hr

 

Vidimo se i družimo uskoro! 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann