Online radionica ‘Nepitani odgovori’: Prednosti i mane dijabetičke tehnologije – osobna iskustva sudionika

Online radionica ‘Nepitani odgovori’: Prednosti i mane dijabetičke tehnologije – osobna iskustva sudionika

Peta taboo radionica ‘Nepitanih odgovora’ za mlade osobe s dijabetesom, od 15 do 25 godina o temama vezanim uz svakodnevni, mladenački život s dijabetesom

Nastavljamo s online taboo radionicama mladih osoba s dijabetesom u kojima, kroz razne teme, želimo potaknuti mlade na promišljanje o dijabetesu, dodatnu edukaciju, međusobnu razmjenu iskustava i ugodno druženje. Više o projektu radionica ‘Nepitanih odgovora’ pročitajte ovdje.

Stoga, pozivamo sve mlade osobe s dijabetesom od 15 do 25 godina, s područja cijele Hrvatske, na sljedeću radionicu koja će se održati 27. svibnja 2021. od 19:00 do 20:30 sati. 

Tema radionice: Prednosti i mane dijabetičke tehnologije – osobna iskustva sudionika

Svakom novom tehnologijom koja dođe na tržište postavljaju se dva pitanja:

  1. Koje su prednosti korištenja te nove tehnologije, tj. što nam ona dodatno pruža?
  2. Koje su mane, tj. kako doći do nje, je li  provjerena, u čemu je ‘caka’?

Koncept ove radionice bit će isti kao i u prethodnim.

U uvodnom djelu ćemo proći kroz kratku edukativnu prezentaciju, a potom ćemo uključiti naše goste s kojima ćemo razgovarati o njihovim iskustvima s tehnologijom. Oni su: Sofija Turjak, korisnica posljednje Medtronicove 780G inzulinske pumpe, Antonia Precali, nekadašnja korisnica DIY tehnologije, Davor Skeledžija, urednik portala nainzulinu.com, te Doroteja Hrelić, korisnica pena (inzulinskog injektora). Svi imaju jednaku dijagnozu – dijabetes tip 1, ali zasigurno različita iskustva i navike. Radionicom će moderirati Ines Jakopanec uz ostale članove Kluba mladih ZDD-a.

Kroz radionicu ćemo, uz iskustva naših gostiju, rado čuti i iskustva vas sudionika, koji ste isprobali različitu tehnologiju. Vi, koji možda niste imali iskustva s dijabetičkom tehnologijom (bilo kojom), svakako se prijavite jer će ovo biti idealna prilika da obogatite svoje znanje, naučite nešto novo i pitate apsolutno sve što vas zanima. Također, poziv vrijedi i za sve mlade osobe na terapiji penom. Tu smo da vam približimo teme različitih terapija i pokažemo što biste mogli očekivati od svake od njih.

Za kraj, smatraj ovu radionicu kao opuštajući razgovor u najboljem društvu! Naravno, ako imaš vlastito iskustvo koje želiš podijeliti s drugima, dapače. Baš zato što se radionica neće snimati, možeš biti potpuno opušten, upiti novo znanje i steći iskustvo više za svoje najbolje godine života! :)

Ukoliko si sramežljiv/va, možeš svoje pitanje poslati potpuno ANONIMNO putem sljedećeg obrazca, te ćemo na tvoje pitaje pokušati odgovoriti tijekom radionice. 

Kome je namijenjena radionica?

Ove radionice namijenjene su ISKLJUČIVO MLADIM OSOBAMA S DIJABETESOM! Ukoliko dogovaraš ovom kriteriju, preskoči na sljedeći podnaslov. 

Dragi roditelji teenagera, 

svjesni smo da biste voljeli biti uz svoje teenagere prilikom održavanja online radionica. Što iz znatiželje, što iz potrebe. Ipak, imajte na umu da time bitno utječete na kvalitetu same radionice te da se Vaše dijete teenager, ali i ostali punoljetni sudionici, neće tako lako otvoriti i razgovarati o temama koje su osmišljene isključivo za njih, zato da im budu od koristi za sadašnji i budući život. Na ovim radionicama osobe koje su zadužene za mentoriranje, su mlade osobe Kluba mladih ZDD-a te gosti, stručne osobe, ovisno o temama.

Zato, apeliramo na Vas da ostavite Vašim teenagerima autonomiju tijekom odvijanja radionica, a mi ćemo vam se predstaviti na online sastanku roditelja, o kojima ćemo Vas obavijestiti na našim web stranicama www.zadi.hr i na društvenim mrežama, te vam također prenijeti naša iskustva, te na što biste trebali obratiti dodatnu pažnju.

U dobroj vjeri, nadamo se da ćete poštovati kriterije radionice.

p.s. Sjetite se da ste jednom i Vi bili teenageri. :)

Kako sudjelovati na predavanju?

Jednostavno. Jedan od kriterija su godine. :) Ukoliko imaš od 15 do 25 godina, ispuni obrazac za sudjelovanje kako bismo ti mogli poslati link i password za ZOOM putem kojeg ćemo se družiti.

Svi koji su se prijavili i sudjelovali su na prošloj radionici, prijavu ne trebaju odrađivati ponovno.

Link na radionicu i WhatsApp grupu dobit ćete na dan radionice. 

Za dodatne upite pišite na ines@zadi.hr

 

Vidimo se i družimo uskoro! 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann