HZZO otklonio još jednu prepreku dolasku moderne tehnologije na Listu

HZZO otklonio još jednu prepreku dolasku moderne tehnologije na Listu

HZZO otklonio još jednu prepreku dolasku moderne tehnologije na Listu

Nedavno je na HZZO listu uvršten aparatić za mjerenje glukoze u krvi „iHealth Wireless Smart Gluco-Monitoring System, BG5“. Zagrebačko dijabetičko društvo je upozorilo HZZO da spomenuti aparatić ne odgovara određenim standardima i dosadašnjoj praksi ulistavanja pomagala za dijabetes. Među ostalim, aparatić nije moguće koristiti ukoliko pacijent barem inicijalno nema dostupan pametni telefon (engl. Smartphone).

Nedavno nam je pristigao odgovor HZZO-a u kojemu je navedeno kako su sve još jednom provjerili, te da potvrđuju kako predmetno pomagalo za dijabetes u potpunosti ispunjava sve preduvjete te da je uvršteno na listu.

Dobra vijest za proizvođače uređaja za bezbolno i kontinuirano mjerenje (CGM)

S obzirom da se i većina modernih uređaja za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze (Dexcom G5/G6, Medtronic, Metronic Guardian Connect, POCTech/Ascensia, Medtrum, Cascade..) oslanja na pametne telefone, to je jasna poruka njihovim proizvođačima da dođu na hrvatsko tržište i apliciraju na HZZO listu.

Budući da su pametni telefoni postali sastavni dio života većine, a troškovi HZZO-a trebaju biti što niži – ovo smatramo dobrom viješću ne samo za proizvođače CGM-a, već naravno i za HZZO osiguranike s dijabetesom.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann