Predstavljamo igrače DiaEuro team Croatia

Predstavljamo igrače DiaEuro team Croatia

Hrvatska će i ove godine imati predstavnika na europskom futsal natjecanju osoba s dijabetesom ili kraće DiaEuro natjecanju. Ovogodišnji DiaEuro održava se u Kijevu, 21.-26.7.2019. godine, a više o tome pročitajte ovdje. U daljnjem tekstu pročitajte sočne detalje naših DiaVatrenih koji će nas predstavljati u Ukrajini.

 

Ovogodišnji DiaEuro team Croatia predstavljat će:

Emil Peričić, rođen 1977., t1d od 1993. godine, sportaš od 1998., dio DiaEuro reprezentacije od 2018., iz Drage pokraj Pakoštana.

Nećemo reći da je najstariji, jer nije, ali najiskusniji golman u DiaEuro ekipu upao je prošle godine, a inače je iz Drage pokraj Pakoštana. Na ovogodišnji poziv rado se odazvao te vjerujemo u njega i da će nam braniti najbolje što može! Na pripremama se već iskazao!

 

 

 

 

Petar Vukadin, rođen 2000., t1d od 2008. godine, sportaš od 2008., dio DiaEuro reprezentacije od 2018., iz Zagreba.

Najmlađi, ali ne i najneiskusniji igrač ove reprezentacije je jedva čekao dan kada će navršiti 18 godina i biti u mogućnosti zaigrati za reprezentaciju osoba s dijabetesom te mu se prošle godine taj san napokon i ostvario. Tako je Petar u Bratislavi prvi puta zaigrao i odmah se okitio srebrom. Prije nekoliko dana upisao je Kineziološki fakultet te mu čestitamo na tome! Vjerujemo da će Petar biti jedan od ključnih igrača ove godine!

 

 

 

Daniel Štih, rođen 1994., t1d od 2016. godine, sportaš od 2000., dio DiaEuro reprezentacije od 2019., iz Zagreba.

Jedan od debitanta za našu reprezentaciju je Daniel. Rođen 1994. godine, Daniel je jedan od najmlađih igrača što se tiče staža u dijabetesu, tek tri su mu godine. Kada smo pitali koji broj tko želi, on je kao iz topa rekao 5, na što su mu dečki poručili da je to dosta težak broj, na što je on spremno odgovorio: „Kume, spreman sam na sve!“

 

 

 

 

Karlo Stojnić, rođen 1994., t1d od 1999. godine, sportaš od 2001., dio DiaEuro reprezentacije od 2013., iz Tar-Vabrige.

Istranin iz Tar-Vabrige koji ove godine slavi 20 godina staža s dijabetesom, a tek mu je 25, no to ga nije zaustavilo u uspješnom sportskom životu jer nam Karlo aktivno igra za NK Istra Tar te je redoviti igrač na popisu za županijsku ligu ovoga kluba. U našem timu on je važna karika jer svi sportski stručnjaci znaju što znači imati lijevaka u ekipi. Karlo nam je prvostupnik ekonomije i razbija sve moguće pomisli da te dijabetes može spriječiti u onome što si naumio.

 

 

 

Luka Ivanović, rođen 1980., t1d od 2011. godine, sportaš od 1991., dio DiaEuro reprezentacije od 2017., iz Zagreba

Luki bismo prvo htjeli čestitati na novoj tituli – Tata, jer je postao otac prije nekoliko dana. Jedan je od primjera dobivanja dijabetesa tipa 1 sa 31 godinom života, no njegov svijet i nakon toga nije se puno promijenio. Bar ne što se sportske karijere tiče. Luka je jedan od rijetkih igrača koji i dalje igra u klubu NK HAŠK, iako je njegovo vrijeme profesionalnog sporta završilo. Tako Luka i dalje aktivno ganja loptu kao veteran NK HAŠK-a.

 

 

 

Dominik Išaretović, rođen 1991., t1d od 2002. godine, sportaš od 1998., dio DiaEuro reprezentacije od 2015., iz Zagreba.

Od milja prozvan Hulk ove ekipe je osim bivšeg igrača GNK Dinama i NK Sesveta, inače medicinski tehničar po zanimanju. Danas radi u domu za starije osobe, a u slobodno vrijeme igra mali nogomet. Dominik je uvijek spreman za pomoć u svako vrijeme i u svakoj situaciji, a uz njega se cijela ekipa osjeća sigurno. Ako znate još koji nadimak za našeg Hulka pišite nam.

 

 

 

 

kapetan Ivan Mikulić, rođen 1992., t1d od 1994. godine, sportaš od 1999., dio DiaEuro reprezentacije od 2015., iz Zagreba.

Novu titulu kapetana ove reprezentacije preuzima Ivan Mikulić. Mogli bismo reći da Mika cijeli svoj život živi s dijabetesom, budući da mu je dijagnosticiran dijabetes s 2 godine života. Svoj život posvetio je sportu, što ga je, mogli bismo reći pratilo otpočetka karijere. Zašto? Ivan je bio igrač NK Hrvatskog Dragovoljca te je trenirao rame u rame s Marcelom Brozovićem, a u karijeri zaigrao je i protiv poznatih nam Vrsaljka i Rebića! Sve do jednoga srebreni Vatreni nogometaši! Danas je asistent na Kineziološkom fakultetu.

 

 

 

Dejan Kolar, rođen 1991., t1d od 2011. godine, sportaš od 2002., dio DiaEuro reprezentacije od 2016., iz Pregrade.

Kako aktivno i redovito bavljenje sportom može utjecati na dijabetes, mogao bi nam dobro prezentirati Dejan Kolar. Dejan je aktivan igrač austrijskog kluba SV Halbenrain već 6 godina i svakodnevno se susreće s pitanjem koliko inzulina prije, koliko za vrijeme, koliko poslije treninga te kako sve to uskladiti. Dejan je i trener u Pregradi 10 godina, a prvi je u stanju odigrati utakmicu na 200% i motivirati sve ostale da ostave srce na terenu!

 

 

 

Neven Furjan, rođen 1994., t1d od 1999. godine, sportaš od 2002., dio DiaEuro reprezentacije od 2014., iz Cestice.

Biti jači od dijabetesa znamo svi da možemo, ali biti jači od dijabetesa i multiple skleroze zajedno, to ne može baš svatko! Ali mi znamo tko može, Neven Furjan, osoba kojoj ništa nije teško! Neven ima dijabetes već 20 godina, a multiplu je otkrio prije 8 godina. Jedan je od rijetkih osoba s multiplom koja igra nogomet, jer on je ljudina samo takva! I zbog toga je uvijek dobrodošao u tim, a veseli nas i činjenica da je prvi za povesti zabavu na harmonici. Inače Neven je i predsjednik i aktivan igrač MNK Lovrečan.

 

 

 

Antonio Nikolić, rođen 1998., t1d od 2012. godine, sportaš od 2008., dio DiaEuro reprezentacije od 2019., iz Rama (BiH), živi u Zagrebu.

Antonio je jedan od debitanata u ovoj reprezentaciji, no to ga nikako ne čini manje važnim. Antonio je već kao klinac nastupao na europskom klupskom natjecanju pa mu sportski turniri nisu strana priča, a prošao je i školu nogometa NK Zagreb. I danas je aktivan u vikend ligama i na utakmicama malog nogometa gdje brusi svoju igru, ali nas veseli i činjenica da je Antonio i rekreativan tenisač, a inače je rodom iz predivnih Rama. U svakom slučaju, u njegovom životu igre nikada ne nedostaje.

 

 

 

Domagoj Pevec, rođen 1989., t1d od 2018. godine, sportaš od 1999., dio DiaEuro reprezentacije od 2019., iz Zagreba.

Najmlađa osoba s dijabetesom koja nastupa na DiaEuro natjecanju je zasigurno Domagoj Pevec, jer je otkrio dijabetes prije svega 8 mjeseci te je već sa tako malim stažem postao član ove ekipe. Inače je igrač futsala već 9 godina te nastupa na amaterskoj razini, a prije pet godina bio je i igrač futsala u Dinama.

 

 

 

 

Trener Mario Žitnik, rođen 1971., t1d od 1981. godine, sportaš od 1981., dio DiaEuro reprezentacije od 2012., iz Zagreba.

Bivšeg kapetana i današnjeg trenera ove ekipe svi na DiaEuro natjecanju poznaju. Osoba koja je bila na svom natjecanju i uvelike zaslužna za svakogodišnje ostvarenje uspjeha ove reprezentacije ja Mario Žitnik. Danas je obavezan igrač kvartovskih rekreativnih druženja minimalno dva puta tjedno! Iza sebe ima također 4 medalje, kao igrač ove reprezentacije, te dvije trenerske, jer je kao trener došao na dužnost 2017. godine kada je tim Hrvatske osvojio ovo prestižno natjecanje. Inače je uvijek spreman za zabavu i druženje, ali kada odmilja zvan „Deda“ zadrekne svi se zalede. Baš kakav trener treba i biti! No ono čime se još ponosimo je to da je naš trener Deda i najiskusnija osoba s dijabetesom ove ekipe sa čak 38 godina dijabetičkog staža. Također je veliki motivator novih naraštaja oboljelih od dijabetesa i potencijalnih DiaEuro reprezentativaca, kao najbolji skaut ovoga tima.

 

Doktor Ivan Andrašević, rođen 1988., t1d od 1998. godine, sportaš od 2004., dio DiaEuro reprezentacije od 2013., iz Osijeka, živi i radi u Virovitici.

U propozicijama DiaEuro natjecanja, član svake reprezentacije je timski liječnik, iako je uvijek velika želja da nam on nikada ne zatreba, no kao jedna ovako velika ekipa, veselimo se činjenici što je i doktor Ivan Andrašević, koji će s nama ići, također osoba s dijabetesom te iz prve ruke zna što nam treba. Ivan je kao mladić trenirao mali nogomet te je u reprezentaciju ušao 2013. godine kada je bio dio tima u Zadru, a ove godine nam se vraća kao jedna posebno bitna karika u stožeru.

 

 

 

Manager Tomislav Ciković, rođen 1981., zaljubio se u osobu s t1d 2000. godine, sportaš od 2008., dio DiaEuro reprezentacije od 2012., iz Zagreba.

Osoba bez koje DiaEuro prijašnjih godina ne bi bio organiziran je Tomislav Ciković. Tomislav je osoba koja se borila za naše dečke pred svima i dugim telefonskim razgovorima kumio i molio sredstva i pomoć pri organizaciji. U svakom slučaju DiaEuro s njim i bez njega nije isti, a njegovo dobro slaganje s ekipom to će vam prikazati već na prvom druženju koje biste doživjeli. Tomislav je jedini koji nema dijagnosticiran dijabetes, ali je vrlo dobro upućen zahvaljujući svojoj supruzi s tipom 1.

 

 

 

PR Ines Jakopanec, rođena 1993., t1d od 2005. godine, sportašica od 1999., dio DiaEuro reprezentacije od 2019., iz Zagreba.

Popularna narodna kaže da žena drži tri kuta kuće. Bez previše razmišljanja, potpisujemo! U našem slučaju kreativna glava iza gomile testosterona, upravo je ona ženska. S ponosom predstavljamo mladu Ines Jakopanec, kreatoricu, glavnu i odgovornu za sve grafičke umotvorine koje se kriju iza DiaEuro Teama Croatia. Ines je ove godine ušla u tim te kroz stvaranje Facebook i Instagram stranice pomogla da se vijest o našim momcima daleko čuje, no to nisu sve odlike koje krase ovu mladu damu. Studentica je diplomskog studija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, strastvena ljubiteljica sporta, društva i putovanja, s dijabetesom tip 1 živi od svoje 12 godine. Bavila se plivanjem, sinkroniziranim plivanjem i vaterpolom, a danas vrijedno prati i pomaže u svim aktivnostima klubova HAŠK Mladosti. Član je predsjedništva Zagrebačkog dijabetičkog društva, voditeljica Kluba mladih, a nadamo se i buduća Young Leader-ica pri IDF-u. Ines će vas kroz ovogodišnje DiaEuro prvenstvo redovito izvještavati o događajima sa terena. Ponosni smo što je upravo ova talentirana i mlada snaga dio naše zajednice!

 

Administratorica Ana Špoljarić, rođena 20.08.1986., t1d od 14.11.2000. godine, rekreativna sportašica, dio DiaEuro reprezentacije od 2019., iz Zagreba.

Ne možemo predstaviti ekipu i najavljivati ovo natjecanje bez da predstavimo i Anu Špoljarić. Anu koja je sa administrativne strane sređivala sve što se srediti trebalo, poslala milijun mailova i dogovarala i ispunjavala sve naše želje. I kada pomislite da je to lagani posao odmah ćemo vam reći da se varate! Ana je dio naše ekipe i našeg društva, bez nje pitanje je bismo li bili ovako sretni i zadovoljni samim time što odlazimo u Kijev. Ana nam je strasna ljubiteljica sporta i rekreativnih aktivnosti, zaposlenica je Zagrebačkog dijabetičkog društva, ali i velika volonterka u srcu. Napravit će sve što treba i kada god treba, sve dok je to u njenoj mogućnosti! Hvala joj na tome i ne zaboravite da se jedan tim ne sastoji samo od ekipe na terenu, već i hrabrog tima ljudi koji stoje iza njih.

 

 

Ovim putem zahvaljujemo im svima, a osim Ani iz ZDDa-, zahvaljujemo i doktorici Manji Prašek, predsjednici ZDD-a koja nas je prihvatila sa svim našim problemima. Hvala Dariji Cerin i Luciji Barišić koje su pomogle unutar ZDD-a te predsjedništvu i članovima ZDD-a. Hvala i svima vama koji nas redovite pratite, ali i veliko hvala sponzorima i donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće.

 

Izvještaji s terena moći će se izravno pratiti na društvenim mrežama te vas pozivamo da pratite stranicu na Facebooku i Instagramu @DiaEuroCRO – DiaEuro Team Croatia.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann