Prestižno europsko natjecanje osoba s dijabetesom u futsalu – DiaEuro 2019.

Prestižno europsko natjecanje osoba s dijabetesom u futsalu – DiaEuro 2019.

PRESTIŽNO EUROPSKO NATJECANJE OSOBA S DIJABETESOM U FUTSALU

Projekt DiaEuro, originalnog naziva “The European Futsal Championship of People with Diabetes – DiaEuro“ nastao je 2012. godine na inicijativu Ukrajinskog dijabetičkog saveza. Riječ je o europskom natjecateljskom prvenstvu u futsalu koji okuplja osobe s dijabetesom. Glavna nit vodilja cjelokupnog projekta jest poruka javnosti da dijabetes nije prepreka u bavljenju sportom.

DOSADAŠNJI USPJESI HRVATSKE FUTSAL REPREZENTACIJE OSOBA S DIJABETESOM

Hrvatska je sa svojom futsal reprezentacijom, mladim entuzijastima koji boluju od šećerne bolesti tipa 1, dionik ovog respektabilnog projekta od samog početka. Upravo je zbog ove momčadi naša zemlja bogatija za  ukupno 6 medalja: zlata iz Ukrajine 2012. godine, tri bronce iz Zadra 2013., Mađarske 2015. i Rumunjske 2016. godine, zlata iz Rumunjske 2017. te srebra iz Slovačke 2018. godine.

2017. godina, Bukurešt, Rumunjska – osvojena zlatna medalja

DIAEURO – Kijev 2019.

Zemlja domaćin ovogodišnjeg izdanja DiaEura biti će ponovno Ukrajina.  Od 21. do 26. srpnja 2019. naša će reprezentacija u Kijevu odmjeriti svoje snage zajedno s još 9 europskih zemalja natjecateljica.

Izvještaji s terena moći će se izravno pratiti na društvenim mrežama – Facebook stranici zemlje domaćina te na službenoj Facebook stranici naše reprezentacije i Instagramu –  DiaEuro team Croatia.

Dokaz da je ovo prvenstvo iznimno cijenjeno među populacijom osoba s dijabetesom, govori i to da se svake godine pronalazi novi talent, nova mlada osoba s dijabetesom koja prepoznaje komplementarnost svoje bolesti i sporta.

Ove će godine, ispred Zagrebačkog dijabetičkog društva, hrvatske boje braniti:

 1. Ivan Mikulić, kapetan
 2. Petar Vukadin
 3. Daniel Štih
 4. Luka Ivanović
 5. Dominik Išaretović
 6. Antonio Nikolić
 7. Domagoj Pevec
 8. Karlo Stojnić
 9. Dejan Kolar
 10. Neven Furjan
 11. Emil Peričić, golman

 

Organizacijski stožer:

 1. Mario Žitnik, trener
 2. Ivan Andrašević, dr.med.
 3. Tomislav Ciković, organizacija
 4. Ines Jakopanec, odnosi s javnošću

Iako je najavljivana iznimno zahtjevna skupina, ipak vjerujemo da će se naša reprezentacija ponovno vratiti kući s medaljom oko vrata. :)

Bez vas, ništa nebi bilo moguće – Zahvale sponzorima i donatorima

Mnogobrojni su sponzori i donatori prepoznali vrijednost ove momčadi te omogućili njihov odlazak na ovogodišnje prvenstvo u Kijev.

U naše ime i ime DiaEuro Team-a, od srca Vam zahvaljujemo!

Sanofi -aventis Croatia d.o.o., MEDiLAB d.o.o., Croatia Osiguranje, Novo Nordisk Hrvatska d.o.o., Atlantic grupa, Kraš, Roche d.o.o., Kamping d.o.o., Ljekarne Dvoržak, Bauerfeind d.o.o., Općina Pakoštane, Kostel promet, Ljekarna Ivanka Brzak, Siga Pro d.o.o., Općina Tar-Vabriga, Oluja Ponos d.o.o., Okiroto d.o.o., Mundus Viridis d.o.o., Premužić transporti d.o.o., Kom-Trade, grad Pregrada, dimnjačarstvo Sopot, Općina Cestica i Top Tim d.o.o.

Također, zahvaljujemo se Hrvatskom nogometnom savezu na ustupljenim dresovima i kompletnoj opremi koju će hrvatski tim s ponosom nositi na ovom prestižnom prvenstvu. Zhvaljujemo Turističkoj zajednici grada Zagreba koja je osigurala našem timu promidžbene materijale naše male ali ponosne Hrvatske!

 

Povijest hrvatskog futsal tima možete pogledati u prilogu.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann