Najava 3. Obiteljskog kampa „Dijabetes bez granica i predrasuda“

Najava 3. Obiteljskog kampa „Dijabetes bez granica i predrasuda“
(OH Zadar, 23. do 25. rujna 2016.)

Obiteljski kamp „Dijabetes bez granica i predrasuda“ je projekt koji ujedinjuje obitelji iz cijele Hrvatske, te obitelji i predstavnike zemlje partnera, što je u 3. kampu Slovenija. Vjerujemo da ćemo i ove godine obiteljima osigurati izuzetno kvalitetne i vrhunske predavače, stručnjake i iznimne osobe iz različitih područja – psihološka podrška, medicina, nutricionizam, o čemu ćemo Vas obavijestiti vrlo uskoro na mrežnim stranicama društva.

Projektu pristupamo vođeni ciljem da naše radionice i predavanja obuhvate sve aktualne trendove, koliko je god moguće u tri dana, te najvažnija pitanja vezana uz zbrinjavanje i skrb o dijabetesu, pa stoga Zagrebačko dijabetičko društvo s ciljem  prevencije rastućeg rizičnog i nezdravog načina života stanovnika u RH, s ponosom i zadovoljstvom ističe ovogodišnju suradnju s Klubom izviđača, okrugli stol o aktualnim pitanjima prava roditelja i djece, kao i radionicu praktične primjene izračuna ugljikohidrata za koju smo primijetili da muči kako i novootkrivene, tako  i obitelji s višegodišnjim iskustvom u zbrinjavanju dijabetesa.
Kamp ćemo i ove godine održati u Omladinskom hostelu Zadar u terminu od 23. do 25. rujna 2016. godine.

Nažalost Hrvatska je i dalje među vodećim zemljama po neslavnom trendu porasta dijabetesa tip 1 kod djece i mladih, tako da je slatkih obitelji sve više.  Svjesni da zbog ograničenosti kapaciteta i zadržavanja kvalitete samog projekta nismo u mogućnosti primiti sve zainteresirane, broj obitelji koji ukupno možemo primiti je 35, što se pokazalo optimalnim brojem temeljem iskustava iz dosadašnjih kampova.
Od ukupno mogućeg broja obitelji sudionika 3. kampa,  obiteljima – članovima ZDD-a i obiteljima zemlje partnera pripada mjesto za 20 obitelji, o čemu će Odluku o izboru obitelji donijeti Klub roditelja Zagrebačkog dijabetičkog društva na čelu s predstavnikom kluba roditelja g. Željkom Königsknechtom.

Matične udruge iz drugih područja lijepe naše mogu prijaviti maksimalno jednu obitelj, i to isključivo na mail adresu info@zadi.hr zaključno do 5.9.2016. godine. Molimo druge udruge da prilikom izbora potencijalne obitelji poštuju kriterij ili da se radi o obitelji čije dijete je novootkriveno (cca  12 mjeseci od postavljanja dijagnoze) ili da predlože obitelj za koju pouzdano znaju da se vrlo teško nosi sa prihvaćanjem dijabetesa te da je lošijeg imovinskog stanja.

Kotizacija iznosi jednokratno kn 500,00 po obitelji. Zagrebačko dijabetičko društvo kao i svake godine organizira besplatan prijevoz autobusom od Zagreba do Zadra i natrag, besplatan smještaj i hranu, prijevoz do Zadra, organiziran razgled Zadra,  te besplatna predavanja i radionice vrhunskih stručnjaka. Posebnu dimenziju samom projektu doprinosi i uključenost u radionice djece, mladih i roditelja. Da ne zaboravimo svim sudionicima garantiramo obilje smijeha, druženja i pozitivne energije te ono najvažnije mogućnost razmjene iskustva i stvaranje neformalne mreže poznanstava.
Toliko o samom kampu do sljedeće skorašnje objave i detaljnijih informacija o samom programu kampa.

Za kraj koristimo priliku kako  bismo se zahvalili svima koji nas podržavaju, partnerima koji su od početka vjerovali u ovaj projekt kao i svim vrijednim volonterima.  Obavijest za sve one koji žele vidjeti kako nam je bilo u prošlogodišnjem kampu, a nisu uspjeli primiti naš časopis ZADI br. 3/2015. pogledajte link: https://www.youtube.com/watch?v=kYQHPfIO2po .

Vaše Zagrebačko dijabetičko društvo
Voditeljica projekta i predsjednica ZDD-a
Snježana Prgomet Andrlić

logo-za-kamp_dokumenti

 

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann