Promocija slikovnice “Šećer?!” u Zagrebačkom dijabetičkom društvu

U kreativnom laboratoriju Hane-Petre Mrčele dugo se kuhala ideja izrade slikovnice. Ideja je konačno zaživjela, dobila svoj rasplet te je slikovnica ugledala svjetlo dana!

Hana-Petra Mrčela, majka dviju djevojčica, Lilith i Amelie, ujedno autorica slikovnice “Šećer?!”, susrela se s dijabetesom 2012. godine kada je starijoj kćeri Lilith dijagnosticiran dijabetes tipa 1. Upravo je dijabetes te njezina struka grafičkog dizajnera bio povod za izradom ove knjižice. Slikovnica u stripu zabavno-edukativnog je karaktera s naglaskom na emotivnu stranu problematike dijabetesa kod djece .

Dragi roditelji, djeco, bake i djedovi, ali i svi vi zaljubljenici dobrog štiva, iznimna nam je čast pozvati vas na svečanu promociju slikovnice “Šećer?!” povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koja će se održati 5. studenoga 2019. (utorak) u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Antuna Bauera 19, s početkom u 18 sati.

Ovo je sjajna prilika da se osobno upoznate s autoricom slikovnice, razmijenite svoja iskustva te osigurate svoj primjerak.

Za kraj, prenosimo recenziju koju je za “Šećer?!” napisala dr. sc. Nevene Krnić, dr. med., subspecijalist pedijatrijske endokrinologije i dijabetesa Klinike za pedijatriju, KBC Zagreb:

“S velikim oduševljenjem sam pročitala slikovnicu „Šećer?!“
autorice Hane-Petre Mrčele.

Ne samo što na jednostavan, duhovit i djeci razumljiv način objašnjava
osnove prepoznavanja i zbrinjavanja šećerne bolesti u djece, već šalje
i onu najvažniju poruku: to su djeca koja zaslužuju našu ljubav, poštovanje,
razumijevanje i pomoć.

Nadam se da će ova slikovnica pronaći put ne samo do djece i roditelja
sa šećernom bolešću, već i do njihovih vršnjaka i obrazovnih institucija,
kako bi se podigla razina informiranosti o šećernoj bolesti.

Na kraju – ovo nije samo slikovnica o šećernoj bolesti, ovo je priča o
životu jedne obitelji koja bi nam svima trebala poslužiti kao inspiracija
i poticaj da prihvatimo izazove u životu i uz njih
postanemo bolji i jači.”

 

Slikovnica će biti dostupna po redovnoj cijeni od 35 kn + poštarina te za veće narudžbe po cijeni od 30 kn. Uplatu možete izvršiti na broj računa: IBAN HR1524840081135130066, HANART , Vl. Hana-Petra Mrčela

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann