E-potvrda: Nove odluke unapređenja sustava HZZO-a

E-potvrda: Nove odluke unapređenja sustava HZZO-a

Novosti iz HZZO-a

Jedna od odluka donesenih na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje je ona koja se odnosi na propisivanje ortopetskih pomagala elektronskim putem. O ovoj i drugim odlukama izvijestili su javnost na internetskim stranicama Zavoda, iz kojih izdvajamo:

HZZO je omogućio da se ortopedska i druga pomagala serijskog načina proizvodnje, a koja propisuje izabrani doktor, ako to listama pomagala nije drugačije utvrđeno, propisuju elektroničkim putem kao E-potvrda. Time se značajno pojednostavio postupak i način ostvarivanja prava na pomagala.

Drugim riječima, svi osiguranici koji su do sad morali za ortopedska i druga pomagala (trakice, lancete, senzore i dr.) fizički otići kod svog izabranog liječnika i čekati u liječničkim ordinacijama, od sad će, zahvaljujući HZZO-u, svoju doznaku ostvariti elektronskim putem.

Ovom odlukom će se značajno smanjiti red čekanja u ordinacijama, vremenski će se liječnicima ali i oboljelima uštedjeti vrijeme, te smanjiti mogućnost zaraze pacijenata, poglavito u aktualnim vremenima kada vlada epidemija virusa COVID-19. Pacijentima će kao i u slučaju E-recepata, njihova E-potvrda biti automatski vidljiva u elektronskom sustavu ljekarna i ostalih specijaliziranih prodavaonica.

Kako doznajemo, ova bi odluka trebala stupiti na snagu 6. travnja 2020.

Snažno pozdravljamo donesenu odluku te u ime svih osoba s dijabetesom zahvaljujemo HZZO-u na poduzetim mjerama!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann