Kad se male ruke slože!

Kad se male ruke slože!

Zahvala svakom pojedincu na donaciji

U ne tako davnoj prošlosti, u ranim jutarnjim satima, naša je metropola ranjena potresom koji nam se svima duboko urezao u svijest. Nakon samo devet mjeseci, u približno slične sate, dogodilo se isto. Ovog puta na području Sisačko-moslavačke županije. Ni u najluđim snovima nismo pomislili da će udar, koji se dogodio sljedeći dan, biti toliko razoran te poprimiti kataklizmičke razmjere.

Nakon početnog šoka, zbunjenosti, ponovnog straha i  tjeskobe, dogodilo se ono iskonsko u čovjeku – potreba za žurnom pomoći. Hrvatska se digla na noge, a ubrzo su se uključile i ostale zemlje! Tragedija nas je ponovno potaknula na solidarnost.

DRAGI LJUDI, HVALA!

Isto se dogodilo u dijabetičkom svijetu. Sa svih strana spontano su krenula prikupljanja lijekova i pomagala kako bi se barem na neko vrijeme opskrbile osobe koje su ovim razornim potresom ostale doslovno, bez svega.

Zagrebačko dijabetičko društvo je odmah po nemilom događaju, stupilo u kontakt s predsjednikom Dijabetičkog društva grada Siska, gosp. Darkom Velhesom te bilo spremno na pokret čim dobije prve informacije o potrebi za lijekovima i ostalim dijabetičkim pomagalima.

Objavili smo žurni poziv na našoj Facebook stranici s nadom da će se u tako kratko vrijeme, od 12 do 16 sati, prikupiti barem nekoliko osnovnih pomagala koje smo odmah planirali odvesti u Sisak. Također, s obzirom na kratkoću vremena, poslali smo samo jedan upit, na ljekarne Dvoržak, u nadi da će uspjeti pridonijeti svojom donacijom. Odgovor je uslijedio u istoj sekundi, a auto se napunio raznim pomagalima i dezinficijensima. U ZDD su za to vrijeme pristizali brojni ljudi koji su svojom donacijom, napunili naš stol u trenu. Dupkom pun auto otišao je za Sisak od kuda se pomagala distribuiraju na sva potresom zahvaćena mjesta. Kontakt gospodina Velhesa je 091 474 1115

Hvala svakom pojedincu što je ovu brzu akciju učinio/la uspješnom!

Na kraju, hvala svakom pojedincu koji je bio dio ove brze akcije! Hvala i vama koji ste slali poruke kako ne stignete u tako kratko vrijeme doći do nas, ali biste svakako voljeli poslati na Sisačku udrugu svoj doprinos. Mobiteli i naše društvene mreže bili su užareni cijelo to popodne, a i poslije.

Danas, dok s mislima na pogođene potresom, ulazimo u novu godinu za koju uistinu ne znamo hoće li nas pozitivno ili negativno iznenaditi, u jedno smo sigurni – dok egzistira zajedništvo i solidarnost, bit će nam svima bolje!

Stoga, u 2021. godini želimo mir, spremnost na pomoć, a nadasve – želimo da se vrati osmijeh na vaša lica!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann