Osvrti djece i roditelja na 4. Obiteljski kamp

Osvrti djece i roditelja na 4. Obiteljski kamp

Obitelj Đeri: Ovogodišnji kamp iznenadio nas je gledajući iz svakog kutka. Mi inače nismo zahtjevna obitelj pa smo se ove godine najugodnije iznenadili i smještajem i cjelokupnom organizacijom. Iako smo u nekom pogledu bili i mi dio organizacijskog tima nastojali smo svojom prisutnošću pomoći u svakom segmentu, bilo to priprema za predavanja, tombolu ili pak čuvanje najmlađih ako se za to ukazala potreba. Cijeli organizacijski tim bio je izrazito pristupačan i susretljiv i na tome im od srca zahvaljujemo. Smještaj je bio vrhunski i vrijedan divljenja, a o prehrani da i ne govorimo. Pravo mjesto za poučna predavanja, ugodna druženja sa obiteljima u mirnoj idili morskog podneblja. Od izrazitog značaja bila su nam predavanja o novitetima vezana uz regulaciju šećera u krvi te radionice sa profesoricom Marinom Grubić i Ivonom Poljak s kojima svaka radionica ima svoju pravu težinu iz koje svatko od nas može uzeti za cijelu svoju obitelj pregršt zlata vrijednih savjeta. Organizirani odlazak u „Fun Park Mirnovec“ ostavio je neizbrisiv trag u srcima naše djece, a uspomene koje će naša djeca još dugo dugo prepričavati svojim vršnjacima ostat će zauvjek upamćene.
Cjelokupan dojam možemo ocijeniti kao čista petica te se nadamo da će i druge godine Obiteljski kamp objediniti sve one koji kao i mi, dijele sudbinu naše slatke djece. Na kraju se od srca zahvaljujemo svima te vam pružamo ruku suradnje i nadalje.

Obitelj Aščić: Super nam je bilo i malim i velikim. Andrej je se odmah drugi dan išao ponovno pakirat da ide opet na Kamp i stalno pita kada će opet ići.
Obitelj Kiš: Hvala vam od srca bilo nam je odlično!
Obitelj Lončarić: Hvala svima, bilo nam je jako lijepo.
Obitelj Žaja: Hvala ZDD-u i čestitke na super organizaciji. Bilo nam je predobro.
Obitelj Gović: Hvala na svemu od srca. Bilo nam je savršeno. Sve pohvale organizatorima!
Obitelj Kulišić: Predobro nam je bilo. Svima nama treba ovakvih pozitivnih vibracija.
Obitelj Habuzin: Odlično je bilo, svi smo se povezali, svi su spremni pomoći u svakom trenutku i mislim da nam je to svima najvažnije. Predivni trenuci i predivni ljudi.

Mi  smo obitelj Katalenić. Tata Mario, mama Martina, ja Josipa, moj brat Ivan, pas Hulk i dijabetes. U Obiteljskom kampu mi je bilo jako lijepo, jer sam upoznala nove prijateljice. Znam da je i mom bratu bilo jako lijepo, ali on baš ne voli puno pisati pa ja moram u njegovo ime. Htjela bi i sljedeće godine opet prisustvovati. Nadam se da će ubrzo opet biti neko druženje. Znam da to puno znači i mojim roditeljima, a i meni i Ivanu.

Ja sam Adam i imam 13 godina. Idem u OŠ Savski gaj u sedmi razred. Išao sam u 4. Obiteljski kamp i super sam se proveo. Bilo je odlično ne samo zbog smještaja (apartmana) i odličnog švedskog stola nego i zbog dobro smišljenog programa. Također smo imali vlastiti bazen (to mi se najviše svidjelo) i teniske terene. Tko god ima dijabetes savjetovao bi mu da ode u Obiteljski kamp i nauči super stvari i da se zabavi.

Ja sam slatka Petra. Ove godine sam sa svojom obitelji sudjelovala u 4. Obiteljskom kampu u Biogradu na Moru. Bilo mi je jako zabavno. Družila sam se sa svojim starim i novim slatkim prijateljima. Svako jutro smo na plaži vježbali. Obožavala sam vježbati jer mi je nedostajao moj trening rukometa, a i nakon toga mi je bio stalno nizak šećer pa sam mogla jesti više nego kod kuće. Hrana je bila prefina, za polizati prste i svatko je mogao izabrati što voli.  U kampu je bilo puno radionica, karaoke i ples, tombola, tulumi u sobama. Apartman je bio prekrasan. Najviše mi se svidio Fan park Mirnovec. Isprobala sam sve vožnje u njemu. Mama kaže da mi je trebala provjeravati šećer da vidi kako mi šećer skače od adrenalina, ali sam joj pobjegla. Pomogla sam dvjema novim prijateljicama. Jednoj sam poklonila višak svojih trakica za mjerenje šećere, a drugoj iglice za penkalu koje meni više ne trebaju jer imam inzulinsku pumpicu. Obožavam ovakva druženja jer smo svi isti. Svi smo slatki. Svi se borimo s istim: visokim i niskim šećerom, mjerenjima i jelom.
Uživala sam u ovom kampu i nadam se da će isto tako super biti i nagodinu i da ću ja biti tamo.

Biti svoj na svome
Prvo bih se zahvalila svima koji su evo i ove godine uspjeli uspješno organizirati i realizirati četvrti obiteljski kamp za obitelji i djecu s dijabetesom. Hvala svima koji su nesebično pomogli svojim donacijama da se ovako krasne ideje sprovedu u stvarnost. Veliko veliko HVALA svima.
Sada se evo vraćam na početak i ukratko ću pokušat pojasniti prvu rečenicu i svoje osjećaje i osjećaje moga djeteta. Bili smo učesnici ovogodišnjeg kampa, ja bih rekla dio jedne velike obitelji jer taj osjećaj je bio prisutan cijelo vrijeme. Kao i obično kada idete na put sa djetetom a posebno kada još u pratnji imate DM onda prvo sve posložite  u glavi, pripremite se za iznenađenja, odlučite po svaku cijenu samo uživati spakirate torbe i krenete. E sada mi roditelji djece sa DM tip1 znamo dobro koliko nam je to puta uspjelo baš sve proći po planu jer u našim životima ima nešto što se zove GUK i bez obzira na to što smo ga prihvatili i živimo s njim on uopće nije pouzdan suputnik jer svako malo skreće pozornost na sebe na ovaj ili onaj način pokušava sve podrediti sebi. Tako smo vam mi  sjeli u autobus i postali dio slatke obitelji. Mjerimo GUK i gledamo super, i opet i opet ..i dolazimo u Kamp. Kiša još pomalo kaplje ali nije ni bitno gledamo oko sebe vesela nasmijana lica djeca se pogledavaju ali ne zadugo oni već razmjenjuju iskustva, brojeve telefona, gdje je koji apartman da se druže jer zaista dijabetes povezuje. I tako proveli smo ugodan vikend, naučili puno novih stvari, bili učesnici poučnih i nadasve korisnih radionica, izmjenjivali iskustva, međusobno se upoznavali družili, pjevali, plesali, glumili. Bilo je nezaboravno. Kada smo trebali krenuti pitala sam svoju Nikolinu kako to da je ovaj put imala tako dobar GUK zapravo savršen, dobila sam jednostavan odgovor koji je sve rekao. Mama tu smo svi isti tu smo ti kao svoj na svome.
mama Marija i njena slatkica Nikolina

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann