A što tebe pokreće?

A što tebe pokreće?

Dolazak i doček biciklista Team Novo Nordisk u Zagrebu

Dok se u ovim trenutcima odvija četvrta etapa prestižne biciklističke utrke CroRace te s ponosom možemo uživati u predivnim kadrovima koji se protežu od Zadra prema Crikvenici, postoji još nešto radi čega možemo uskliknuti: “Vidim ih! Haj’mo naši!”

Razglednica iz Hrvatske i sportsko obilježavanje 100-godišnjice od otkrića inzulina

Među dvadeset timova profesionalnih biciklista koji žustro jure od starta prema cilju, postoji jedan zbog kojeg posebno napeto gledamo u televizijske ekrane. Ovogodišnje tamno plave dresove nadopunjuje predivna žuta boja s poznatim natpisom Changing Diabetes i oznakom 100.

Iznimno znakovita za nas i sve generacije prije nas, ova oznaka zapravo označava 100-godišnjicu od otkrića inzulina. Figurativno rečeno, ona je ujedno posljedica zašto, između ostalog dečki iz Teama Novo Nordisk danas mogu uopće sudjelovati na profesionalnim utrkama i ostvarivati svoje snove.

Premda uživamo u prizorima koji oduzimaju dah, ipak napeto gledamo hoće li tko imati nezgodu na biciklu te razmišljamo kakvi su im šećeri u ovom trenutku dok bicikliraju prema usponu? Ujedno, postavljamo si pitanje, što je to što nas kao individue pokreće svaki dan?

Svatko od nas ima svoju priču, svoj početak s dijabetesom, uspone i padove. Unatoč svemu, krećemo se dalje. Danas, 100 godina nakon provođenja vizije Fredericka G. Bantinga i Charlesa H. Besta u djelo – otkriće inzulina, možemo potvrditi kako doista živimo u vremenima sofisticirane tehnologije. Ovo je priča biciklista Sama Branda.

Ako se uistinu zagledate u svoju nutrinu, shvatit ćete da baš svatko od nas ima neki motiv koji ga pokreće. Biciklisti Teama Novo Nordisk imaju svoje motive, a vi? Što vas pokreće?

Dođite u nedjelju, 3.10.2021. i navijajte u cilju!

Posljednja, 6. etapa, dužine 157,5 km, ovogodišnjeg izdanja CroRace utrke, održava se u nedjelju, 3. listopada 2021. na relaciji Samobor – Zagreb.

Zadnji krug biciklisti voze između Hrvatskog Narodnog Kazališta i  Pravnog fakulteta oko 14:30 sati (postoji mogućnost izmjene vremena), stoga vas pozivamo da dođete, bodrite i glasno navijate za dečke! Budete dio ovog spektakla koji će možda baš vas nadahnuti, motivirati, osnažiti!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann