Gubimo li bitku s debljinom? – poziv na IV. Konferenciju o debljini

Gubimo li bitku s debljinom? – poziv na IV. Konferenciju o debljini

Otvoreni poziv zainteresiranim sudionicima

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine i Zakladom ,,Hrvatska kuća srca” povodom obilježavanja Hrvatskog dana osviještenosti o debljini organizira IV. Konferenciju o debljini pod nazivom ,“Gubimo li bitku s debljinom?”. Zainteresirani, prijavite se ovdje.

Debljina je bolest koja je nažalost povezana s nizom drugih ozbiljnih bolesti od kojih su najčešće kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa2, arterijska hipertenzija, cerebrovaskularne i gastrointestinalne bolesti, degenerativne bolesti zglobova, endokrinološki poremećaji, maligni tumori itd. Cilj Hrvatskog dana osviještenosti o debljini je istaknuti uzroke i posljedice debljine kao i važnost njene prevencije, unapređenja zdravlja, poticanja pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti kako bi se dovelo do smanjenja niza bolesti usko povezanih s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom.

Na konferenciji će izlagati brojni stručnjaci koji se bave problematikom debljine, a s ciljem podizanja svijesti o velikom i rastućem javnozdravstvenom problemu pretilosti. Navedena konferencija održat će se u petak, 13. ožujka 2020. godine s početkom u 8.30 sati u Hotelu Dubrovnik, Gajeva l, Zagreb. Program skupa pogledajte ovdje.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann