In Memoriam – dr. sc. Mensura Dražić, dipl. ing. kem.

In Memoriam – dr. sc. Mensura Dražić, dipl. ing. kem.

Bila je jedna od nas, dio našeg dijabetičkog svijeta te u mnogočemu vizionarka i neustrašiva pokretačica raznih inicijativa za boljitak života osoba s dijabetesom. Sve izrečeno i neizrečeno bila je naša Seka.

Punim imenom dr. Mensura Dražić, ing. kem., jedna je od zaslužnih osoba zašto danas kao Udruga postojimo. Vizija okupljanja, edukacije, druženja i u konačnici ostvarivanja prava osoba s dijabetesom po izlasku iz bolnice bila je njezina nit vodilja u tome zašto je dobro da postoji Udruga. Ovu je zadaću prenijela na sve nas. Kasnije je, kao prva predsjednica, uz svoje vrijedne suradnike i službeno registrira udrugu pod nazivom Zagrebačko dijabetičko društvo (ZDD). Još u ZDD-u, počinje pisati mali časopis „Izvorčić“, koji je kasnije prerastao u časopis ZADI, koji i dan danas izlazi.

Osnivačica je i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga te aktivni suradnik u osnivanju dijabetičkih udruga diljem Hrvatske.

Shvativši koliko je važna međusobna suradnja zdravstvenih udruga i njihova zajednička sinergija u ostvarivanju većih mogućnosti i prava oboljelih osoba, osniva Koaliciju udruga u zdravstvu, koja vrlo dobro surađuje sa sličnim koalicijama u svijetu.

Uz navedeno, Seka je bila član Povjerenstva za ortopedska i tehnička pomagala pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje te član osiguranih osoba u Upravnom vijeću Zavoda.

Iza ove velike heroine dijabetičkog svijeta, krije se sasvim obična, topla osoba, mekog glasa i uvijek nasmijana lica. Osoba koja nas je pokrenula, vodila, bodrila i uvijek majčinski štitila.

Draga Seko, hvala ti na svemu!

Počivala u miru

Ispraćaj drage Seke će se održati u petak, 1. listopada 2021. na Krematoriju, u Maloj dvorani, u 15:35 sati. 

 

 

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann