Najavljujemo suradnju s nutricionističkim centrom “Nutrivision”

Dragi članovi,

puno vas je tražilo savjete vezane za sport i dijabetes. Osigurali smo vam dva vrhunska nutricionista i sportaša da odgovore na sva vaša pitanja. Dijabetes, sport i prehrana idu zajedno ruku pod ruku i mi to u Zagrebačkom dijabetičkom društvu jako dobro znamo.

 

Predstavljamo vam:

Nikola Talan je rođen u Čakovcu 1994. godine, a isto tako u Čakovcu 2013. godine završava Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec.

Nakon završetka srednje škole odlučuje se za upis studija Nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Na samu odluku o upisu studija Nutricionizam navela ga je velika strast i ljubav prema fitnessu i “zdravom načinu života”. Tijekom studiranja (sredina 2016. godine) zajedno s kolegom Rokom Marovićem pokreće edukativni projekt- blog  te Instagram i Facebook stranicu pod nazivom “Nutrifit.cro”. Projekt koji je u međuvremenu podignut na višu razinu te preimenovan u “Nutrivision” te  se razvio u poznati nutricionistički centar koji surađuje s brojnim sportašima i rekreativcima na njihovim ciljevima poboljšanja prehrambenih navika.

Nikola se od malih nogu bavi sportom, dugi niz godina fokus je bio nogomet, dok je trenutno aktivan u Powerliftingu prilikom čega je do sada ostvario nekoliko odličnih rezultata, a ove godine ga čeka još puno sportskih izazova.

S obzirom na sve navedeno ne čudi da je Nikoli “prva ljubav” ipak sportski nutricionizam, a posebice svi aspekti promjene tjelesne mase i optimizacije sastava tijela te primjena dodataka prehrani.

Kao nutricionista odlikuje ga izuzetno detaljan pristup, oko za detalje te maksimalna posvećenost potrebama klijenata.

 

Roko Marović je rođen u Splitu, gdje završava IV. gimnaziju “Marko Marulić”, potom migrira u Zagreb te zbog iznimne strasti upisuje nutricionizam na PBF-u. Tijekom studija se uz kolegu Talana ističe kao najbolji student, stoga posljedično 2016. godine dobiva i dekanovu nagradu za izvrsnost, a potom završava i preddiplomski studij nutricionizam.

Krajem iste godine upisuje diplomski studij nutricionizam te zajedno s kolegom Talanom pokreće nutricionistički centar “Nutrivision”, koji se već tokom 2017. etablirao kao pouzdan i kvalitetan izvor najvažnijih saznanja iz područja nutricionizma. Vječno željan novih izazova, na početku 2018. godine Roko odlazi na stručnu praksu u Sevillu, u sklopu koje radi u laboratoriju te finalizira eksperimentalni dio svog diplomskog rada. 2019. godine je obranio diplomski rad te stekao zvanje magistra nutricionizma.

Osobni nutricionist brojnim ljudima, prvenstveno rekreativnim i profesionalnim sportašima, ali i predavač na brojnim seminarima, predavanjima, radionicama.

No njegova ambicioznost ne poznaje granica pa je odlučivši se okušati u znanstvenim vodama nedavno postao i asistent na projektu HRZZ-a te u sklopu istog upisao doktorat na matičnom fakultetu pod mentorstvom profesorice Suzane Rimac Brnčić.

Uza sve to, Roko je sve ove godine iznimno aktivan sportaš i pravi sportski entuzijast, igra futsal, rekreativno trči te se bavi vježbama snage s vlastitom tjelesnom masom.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann