Održano online predavanje – Prehrana kao potpora imunitetu i stabilnim šećerima

Održano online predavanje – Prehrana kao potpora imunitetu i stabilnim šećerima

Naš imunitet uvijek neumorno radi i za optimalan rad potreban mu je izvor energije, ali i vitamini i minerali koje primarno osiguravamo putem hrane.

Dan uoči Svjetskog dana dijabetesa, 13.11.2020., nutricionistica Tihana Šadek je u okviru online predavanja objasnila kakva je povezanost prehrane i imuniteta te na koji način osobe s dijabetesom mogu osigurati nutritivno bogatu prehranu koja će služiti imunitetu. Također, navedena je i važnost izbora kvalitetnih i raznolikih izvora ugljikohidrata u svrhu postizanja optimalne i stabilne glikemije.

Predavanje sadrži crtice o ovogodišnjim globalnim promjenama u prehrani, o prehrambenim smjernicama svjetskih organizacija te o povezanosti između prehrane i virusnih infekcija.

Tihana je predavanjem obuhvatila neke od vitamina i minerala koji dokazano imaju ulogu u prevenciji i/ili liječenju respiratornih infekcija, a to su: vitamin A, D, E i C te minerali cink i selen. Naglasak predavanja bio je na najbogatijim prehrambenim izvorima pojedinih vitamina i minerala, uz istaknutu tvrdnju kako hrani treba dati prednost u odnosu na dodatke prehrani. Također, prikazani su i slikoviti primjeri obroka koji osiguravaju adekvatan unos određenih vitamina i minerala.

Zaključno, objašnjeno je kada i kod kojih pojedinaca suplementacija vitaminima i mineralima ima koristi te su svi sudionici predavanja pozvani na raznovrsnu prehranu koju čini sezonska i lokalna hrana.

Cijelo predavanje je snimano i dostupno za pregled.

Prehrana kao potpora imunitetu i stabilnim šećerima

Online predavanje u sklopu mjeseca svjesnosti o dijabetesu

Objavljeno: 9.11.2020.

Doba je godine kada je, više nego ikad, potrebno obratiti pažnju na jačanje ili održavanje dobrog imuniteta. Jedan od ključnih faktora svakako je i nutritivno bogata prehrana koja će organizmu osigurati potrebne nutrijente i uz to doprinijeti stabilnoj glikemiji i ciljanim vrijednostima.

Nutritivno bogata hrana saveznik je imuniteta

S obzirom na aktualnu situaciju pandemije koronavirusa u svijetu, posljednjih mjeseci proširen je opseg znanstvenih literaturnih podataka na temu prehrane, imuniteta i virusnih infekcija. Kako bi takve znanstvene informacije ispunile svrhu i poslužile u primjeni, nutricionistica Tihana Šadek pobrinut će se da vas opskrbi najbitnijim činjenicama o tome na koje sve načine prehrana može biti saveznik imunitetu.

Koji su to istaknuti vitamini i minerali koji dokazano imaju ključnu ulogu u održavanju imuniteta i smanjenju rizika od pojave bolesti? U kojim specifičnim namirnicama se nalaze, a da njihova konzumacija rezultira stabilnim razinama GUK? Kako izgleda uravnotežen obrok koji sadrži takve namirnice? Kakav je učinak vitamina D na imunitet i je li opravdana suplementacija vitaminom D?

Odgovore na ova pitanja, kao i na vaša vlastita imat ćete priliku saznati u petak, 13.11.2020. u 18 sati kroz predavanje Prehrana kao potpora imunitetu i stabilnim šećerima. Ovo je ujedno zadnje od tri predavanja u sklopu mjeseca svjesnosti o dijabetesu.

Predavanje će se odvijati putem Zoom platforme i bit će otvoreno za sve. Ako se još niste susreli s ovom platformom, upute za skidanje su ovdje.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann