Pretvorimo privremeno u trajno – mogućnost isporuke pomagala na kućnu adresu

Pretvorimo privremeno u trajno – mogućnost isporuke pomagala na kućnu adresu

HZZO je nedavno kao odgovor na korona virus donio dvije revolucionarne novosti. Trajno su uvedene eDoznake za pomagala o kojima smo pisali ovdje, a koje će značajno poboljšati kvalitetu života osoba s dijabetesom. Također, privremeno je dozvoljena opcija isporuke pomagala za dijabetes i ostalih na kućnu adresu! Među ostalim, riječ je o senzorima, potrošnom materijalu za inzulinsku pumpu, trakicama, lancetama, iglama i slično.

Na žalost, napredna opcija dostave HZZO Pomagala na kućni prag je, iako u skladu s Zakonom o pomagalima, samo privremena što nam je jako žao. Stoga je naša velika želja i potreba da se Pomagala koja financira HZZO trajno mogu isporučiti na kućni prag onima kojima je to potrebno!

Iako smo udruga iz Zagreba gdje su mnoge usluge na dohvat ruke, znamo da postoje naši stari i/ili nepokretni članovi koji ponekad nisu u mogućnosti naći nekog tko bi im donio neophodna pomagala iz ljekarni ili specijaliziranih dućana. Isto tako Hrvatska nije Zagreb, stoga postoje osobe s dijabetesom u udaljenim i malim mjestima – kojima je ovakva opcija od iznimne važnosti.

Stoga apeliramo na HZZO da nakon 2 mjeseca ovu odličnu i naprednu odluku isporuke pomagala na kućni prag učini trajnom!

I vi možete pomoći! Kao članovi društveno odgovorne udruge Zagrebačko dijabetičko društvo, možete poslati e-mail na glasnogovornik@hzzo.hr , naglasiti im koliko je dobro sve što su za nas napravili i apelirati da privremenu opciju dostave pomagala na kućnu adresu – učine trajnom.

Podršku trajnoj mogućnosti dostave pomagala dala je Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ). Članak je dostupan ovdje.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann