Bezglutenski bolognese – najava online radionice zajedničkog kuhanja uživo

Online nutri kuhanje s Tihanom Šadek, mag.nutr.

Kuhajmo zajedno!

Drugu seriju kuhanja uživo, uz dijabetes, posvećujemo i celijakiji! Budući da nas pratite iz svih djelova Hrvatske, pa i šire te ste izrazili želju za ovakvim projektom – odlučili smo ga organizirati online. Tako će svako domaćinstvo imati prilike uživo s nutricionisticom Šadek pripremati ukusne, zdrave i nutritivno bogate obroke, dok će pritom slušati koji su benefiti pojedine namirnice koje nutricionistica koristi.

U ovoj seriji kuhanja uživo koje ćemo održati 21.6.2022. u 17:30 sati nutricionistici Šadek se u kuhinji pridružuje gošća, Ana Špoljarić koja je, među ostalim, osoba s dijabetesom i celijakijom. Pridružite se i vi! Bit će ovo ugodno pripremanje bezglutenske večere uz međusobne, motivacijske razgovore na temu dijabetesa i celijakije.

Popis potrebnih sastojaka za bezglutenski bolognese

Šaljemo popis namirnica koje ćete trebati nabaviti prije samog ZOOM livea:

Priprema sastojaka:

  • Luk i mrkvu oguliti i nasjeckati
  • Šampinjone i stabljiku celera oprati i nasjeckati
  • U jednu posudu staviti zajedno luk, mrkvu i celer, a u zasebnu posudu šampinjone
  • Tikvice oprati, odrezati im krajeve i neoguljene ih, uz pomoć gulilice za povrće, narezati na trakice

Napomena:

Za osobe s celijakijom važno je odabrati sastojke onog proizvođača čiji proizvodi su sigurni s obzirom na neprisutnost glutena, pogotovo namirnice poput mljevenog mesa, konzervirane rajčice i suhih začina. Namirnice kao što su svježe povrće (luk, mrkva, celer, šampinjoni, tikvice) i svježe začinsko bilje (ružmarin) po samoj prirodi su bez glutena.

Pristupi predavanju

Live kuhanje možete pristupiti putem Zoom linka (crvena tipka u nastavku).

Veselimo se zajedničkom kuhanju i pripremanju večernjeg obroka!

Gledamo se uskoro! :)

Password: dijabetes

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann