Bezglutenski bolognese – najava online radionice zajedničkog kuhanja uživo
Online nutri kuhanje s Tihanom Šadek, mag.nutr.
Kuhajmo zajedno!
Drugu seriju kuhanja uživo, uz dijabetes, posvećujemo i celijakiji! Budući da nas pratite iz svih djelova Hrvatske, pa i šire te ste izrazili želju za ovakvim projektom – odlučili smo ga organizirati online. Tako će svako domaćinstvo imati prilike uživo s nutricionisticom Šadek pripremati ukusne, zdrave i nutritivno bogate obroke, dok će pritom slušati koji su benefiti pojedine namirnice koje nutricionistica koristi.
U ovoj seriji kuhanja uživo koje ćemo održati 21.6.2022. u 17:30 sati nutricionistici Šadek se u kuhinji pridružuje gošća, Ana Špoljarić koja je, među ostalim, osoba s dijabetesom i celijakijom. Pridružite se i vi! Bit će ovo ugodno pripremanje bezglutenske večere uz međusobne, motivacijske razgovore na temu dijabetesa i celijakije.
Popis potrebnih sastojaka za bezglutenski bolognese
Šaljemo popis namirnica koje ćete trebati nabaviti prije samog ZOOM livea:
Priprema sastojaka:
- Luk i mrkvu oguliti i nasjeckati
- Šampinjone i stabljiku celera oprati i nasjeckati
- U jednu posudu staviti zajedno luk, mrkvu i celer, a u zasebnu posudu šampinjone
- Tikvice oprati, odrezati im krajeve i neoguljene ih, uz pomoć gulilice za povrće, narezati na trakice
Napomena:
Za osobe s celijakijom važno je odabrati sastojke onog proizvođača čiji proizvodi su sigurni s obzirom na neprisutnost glutena, pogotovo namirnice poput mljevenog mesa, konzervirane rajčice i suhih začina. Namirnice kao što su svježe povrće (luk, mrkva, celer, šampinjoni, tikvice) i svježe začinsko bilje (ružmarin) po samoj prirodi su bez glutena.
Pristupi predavanju
Live kuhanje možete pristupiti putem Zoom linka (crvena tipka u nastavku).
Veselimo se zajedničkom kuhanju i pripremanju večernjeg obroka!
Gledamo se uskoro! :)