DiaEuro tim – ambasadori Europskog tjedna sporta

I ove godine je naše Zagrebačko dijabetičko društvo dio Europskog tjedna sporta, jednoj od inicijativi Europske komisije u provedbi Središnjeg državnog ureda za sport. Otvorenje Europskog tjedna sporta bit će u subotu, 21.09.2019., od 10 do 15 sati na Europskom trgu u Zagrebu.

Postignuće, na koje smo našu suradnju proširili ove godine, je to što su naši nogometaš,i DiaVatreni, zainteresirali službenike u Središnjem državnom uredu i ponudili im poziciju Ambasadora tjedna sporta. Velika je to čast kojoj su se pridružili i brojni sportaši diljem Hrvatske poput: nogometaša Milana Badelja, umirovljenog rukometaša Petra Metličića, fitness trenera Marija Mlinarića, tenisačice Donne Vekić, vaterpolista Josipa Pavića i 91.-godišnjeg bivšeg atletičar Nikole Turka.

Na samom otvorenju predstavit će se mnogobrojni olimpijski i paraolimpijski sportovi. Posjetitelji će se moći okušati u nogometu, košarci, streljaštvu, ali i vježbati zajedno s profesionalnim trenerima. Središnji dio otvorenja bit će #BeActive utrka građana na 5 i 10 kilometara koja će prolaziti ulicama Gornjeg grada, dok će „aktivna” biti i igrališta na Tuškancu i Šalati gdje će se održati dječji košarkaški, odnosno futsal turnir.

Nakon toga smo pozvani u ponedjeljak aktivno sudjelovati u daljnjim aktivnostima kampanje #BeActive te ćemo od 10 do 12 sat, u Maksimiru, pružati mjerenje glukoze iz krvi povodom tamošnjeg događaja „Senior dan“. „Senior dan“ je osmišljen kao mjesto aktivnosti za ljude starije životne dobi s porukom kako se i u toj dobi može baviti tjelesnom aktivnošću.

Pozivamo sve vas da dođete i družite se s nama aktivno, za bolje šećere i kvalitetniji život! Tamo ćete se, osim druženja s našom DiaEuro reprezentacijom (u subotu) i klubom Po-Ček (u ponedjeljak), moći aktivno baviti sportom! Poziv naših slatkih nogometaša možete pogledati na linku.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann