Hrvatska u studenom otvara vrata OmniPod Dash inzulinskoj pumpi

Hrvatska u studenom otvara vrata OmniPod Dash inzulinskoj pumpi

Uskoro stiže prva pumpa bez katetera

Prva Patch pumpa, odnosno pumpa bez infuzijskog seta dolazi u Hrvatsku u studenom ove godine. Riječ je o OmniPod Dash pumpi američkog proizvođača, tvrtke Insulet. Ovu smo ekskluzivu dobili od zastupnika za RH, tvrtke MEDILAB ONE te informaciju podijelili za vrijeme trajanja Obiteljskog eKampa. U Hrvatskoj je trenutno nekoliko desetaka korisnika ove vrste tehnologije. Ipak, objasnimo ukratko za sve čitatelje o kojoj je dijabetičkoj tehnologiji riječ.

Što je i od čega se sastoji OmniPod Dash?

Punim nazivom OmniPod Dash System vodootporna je inzulinska pumpa bez infuzijskog seta (u narodu poznatiji naziv kateter ili cjevčica) namijenjena osobama na inzulinskoj terapiji.

Sustav se sastoji od dva dijela:

  • uređaja bez katetera (POD)
  • uređaja s dodirnim zaslonom (PDM)
Pumpa bez katetera (POD)
Personal Diabetes Manager (PDM)

U POD se stavlja brzodjelujući inzulin koji se kontinuirano isporučuje do 72 sata. Govorimo o jednokratnom uređaju koji se, po isteku korištenja, baca u smeće.

PDM uređaj, koji izgleda identično mobitelu, ima nekoliko funkcija, a ona najvažnija je da bežično komunicira s POD-om.  U sebi ima ugrađeni kalkulator bolusa koji znatno olakšava matematiku pacijentu, predlažući količinu inzulina na temelju unesenih ugljikohidrata koje planira pojesti u obroku.

HZZO i inzulinske pumpe

U Hrvatskoj trenutno postoje i ujedno su dostupne preko HZZO-a inzulinske pumpe tvrtke Medtronic i Salvus. Omnipod Dash će za početak biti dostupan u slobodnoj prodaji, a vjerujemo da će se s vremenom također naći na HZZO listi.

Gdje dobiti više informacija?

Pozivom na besplatan broj 0800 900 889 ili slanjem upita na e-mail: Omnipod-HR@medilabOne.com  tvrtka MEDILAB ONE, HR zastupnik za Omnipod Dash rado će odgovoriti na sva vaša pitanja.

Veselimo se vidjeti još jednog tehnološkog diva na našim prostorima, a vi? Video s ekskluzivnom najavom dolaska OmniPod Dash pumpe u Hrvatsku pogledajte ovdje.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann