Online radionice za djecu i teenagere

Online radionice za djecu i teenagere

Edukativno motivacijske online radionice za djecu i teenagere s dijabetesom – u suradnji s pedijatrijskim odjelima i udrugama

Novi projekt namijenjen djeci i teenagerima s dijabetesom tip 1

Prošlogodišnji Obiteljski kamp kojeg smo, radi loše epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, održali virtualno, rezultirao je nevjerojatno pozitivnim reakcijama djece i mladih. Naime, tijekom održavanja eKampa, organizirane su posebne edukativne i motivacijske radionice za skupinu mlađe djece i teenagera, koji su zaželjeli nastaviti s radionicama i po završetku Kampa.

Osim toga, online susreti su se, koliko god nam je potreban fizički kontakt, pokazali  odličnom zamjenom jer tako možemo na jednom mjestu i redovitije okupiti zainteresiranu mladež s dijabetesom tip 1 s područja cijele Hrvatske.

Zato, u 2021. godini odlučili smo nastaviti s virtualnim trendom susreta putem kojeg, kroz edukativne radionice želimo potaknuti djecu i mlade na promišljanje o dijabetesu, međusobno osnaživanje, druženje i stvaranje budućih prijateljstva.

Radionice će moderirati mlade osobe s dijabetesom iz Kluba Mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva, kojeg vodi Ines Jakopanec. Ines je ujedno predstavnica grupacije Young Leader in Diabetes na svjetskoj i europskoj razini Internacionalne dijabetičke federacije (IDF i IDE Europe). U pomoć Ines radionicu će voditi i Antonia Precali. Antonia je studentica medicine i članica Zagrebačkog dijabetičkog društva te udruge Veliki za male sa šećernom bolešću, koju će predstavljati tijekom radionica.

Dinamika i teme susreta

Virtualno druženje održat ćemo svaki mjesec putem ZOOM platforme, izuzev srpnja i kolovoza. Dobna skupina za ove radionice su djeca od 9 do 16 godina!

Poziv za edukativno – motivacijsku radionicu objavit ćemo nekoliko dana prije održavanja samog susreta. Budući da je riječ o specifičnoj dobnoj skupini, kako bismo u potpunosti zaštitili djetetovu privatnost, te radionice neće biti snimane. Također, bit će potrebna prijava svakog sudionika i odobrenje od strane roditelja ili skrbnika. Unutar prijave pitat ćemo za suglasnost da dijete uključimo u privatnu WhatsApp grupu, kako bi, osim za vrijeme radionica, mladi mogli ostati u kontaktu. Unutar Wapp grupe bit će i nekoliko članova Kluba Mladih, koji će paziti na ‘red’ te biti u mogućnosti odgovoriti na pitanja.

Teme radionica bit će:

  • siječanj: Upoznavanje i iskustva života s dijabetesom
  • veljača: Što trebam znati o hipoglikemiji i hiperglikemiji?
  • ožujak: Brojanje ugljikohidrata
  • travanj: Kako nam prijatelji bez dijabetesa mogu pomoći?
  • svibanj: Dijabetes tijekom tjelesne aktivnosti
  • lipanj: Događaji iz života s dijabetesom
  • rujan: Kako predstaviti dijabetes drugima?
  • listopad: Odmor od dijabetesa
  • studeni: Svjetski dan dijabetesa – kako ga obilježiti u svojoj lokalnoj zajednici?
  • prosinac: Slatki Božić
Dojmovi roditelja i djece s Obiteljskog eKampa

Najviše su nam se svidjele radionice za djecu gdje smo vidjeli da je Nika baš uživala i da joj je bilo lijepo, a to nam je najvažnije.

Nikolina roditelj osobe s dijabetesom tip 1

Super ideja za dječju interakciju. Čestitamo!

Sunčica i Marko roditelji osobe s dijabetesom tip 1

Drago mi je vidit svoje vršnjake s dijabetesom.

Luka teenager s dijabetesom tip 1

Druženja za adolescente su mi bila baš zabavna i teme koje smo tamo obrađivali, osim što su bile primjerene našoj dobi, su bile jako zanimljive.

Petar teenager s dijabetesom tip 1

Čuti od vas iz Zagrebačkog dijabetičkog društva poruku da nismo sami melem je za naše uši, daje nam sigurnost da se uvijek možemo obratiti za savjet, a najljepše je je to što ste jednom zatvorenom teenageru izmamili osmijeh i povezali ga s vršnjacima koji se s dijabetesom nose duže nego on sam i spremni su mu pomoći.

Kristina roditelj osobe s dijabetesom tip 1

Najava prve radionice i poziv na sudjelovanje

Ovim putem najavljujemo prvu od ukupno deset radionica. Pozivamo djecu i teenagere s dijabetesom tipa 1 od 9 do 16 godina da se pridruže radionici u kojoj ćemo se međusobno upoznati, pričati o iskustvima u životu s dijabetesom, te odigrati par krugova zabavne igre iznenađenja. Cilj je potaknuti aktivnost svakog sudionika tijekom radionice.

Draga djeco, uz dopuštenje vaših roditelja, pridružite nam se već u ovaj četvrtak, 14.1.2021. u 17:30 – prijave traju do 14.1.2021. do 14h na sljedećem linku.

Link i password za radionicu dobit ćete na kontakt koji ostavite u prijavnici.

Ponesete sa sobom dobru volju i puno osmijeha!

Radujemo se ponovnom online druženju!


11.2. Prijava na radionicu: Što trebam znati o hipu i hiperu? 

11.3. Prijava na radionicu: Brojanje ugljikohidrata 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann