Umjetni zaslađivači i šećerni alkoholi – prednosti i nedostaci

Umjetni zaslađivači i šećerni alkoholi – prednosti i nedostaci

Tema za travanj u sklopu online ciklusa nutricionističkih predavanja s Tihanom Šadek, mag.nutr.

U sklopu ciklusa online nutricionističkih predavanja s Tihanom Šadek, mag. nutr., najavljujemo sljedeću temu “Umjetni zaslađivači i šećerni alkoholi – prednosti i nedostaci.” Susret će se odvijati putem Zoom platforme te live na Facebook kanalu Zagrebačkog dijabetičkog društva, 18. svibnja 2021. u 18 sati.

Dok jedni smatraju da je upotreba zaslaživača i šećernih alkohola sigurna, te da smanjuje upotrebu šećera i pridonosi mršavljenju, druga strana govori o tome kako se pokazalo da zaslađivači povećavaju rizik od karcinoma, te bitno narušavaju zdravlje crijeva.

Koji su predstavnici i na koji način djeluju? Imaju li utjecaj na apetit, tjelesnu masu i dijabetes? Kakva je sigurnost i koje su nuspojave umjetnih zaslađivača? Što su, za razliku od zaslađivača, šećerni alkoholi i jesu li prikladni za osobe s dijabetesom? Koji su benefiti, rizici i nuspojave šećernih alkohola? Što je sa Steviom?

Ovo su samo neka pitanja, stoga, upotpunite svoje znanje i pronađite odgovore na mnogobrojne nedoumice kroz sljedeći online susret s nutricionisticom Šadek.

Pristupi predavanju

Pass: Dijabetes

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann