Uvjerljivo, moćno i složno! – osvrt hrvatskog izbornika na turnir u Poljskoj

Osvrt Marija Žitnika, izbornika DiaEuro Cro futsal reprezentacije

Kadeti i juniori

Nakon puno vremena, ponovo smo se okupili i zaigrali u DIAEURO futsal zajednici.

Iako ove godine nije bilo službeno DiaEuro prvenstvo, okupili smo se na turniru u Poljskoj.

Po prvi puta, s nama su na put krenuli i naši kadeti (do 14 godina), te juniori (od 14 – 18 godina).

Bilo je prekrasno vidjeti ih kako u kockastom dresu s ponosom igraju za svoju Hrvatsku. Koliko je na njihovim utakmicama bilo borbe, želje, trke za svakom loptom.

Iako su sami sebi u pojedinim trenucima bili najveći kritičari, što je isto tako pozitivno i odlika onih koji teže ka savršenstvu, bez zadrške mogu reći da su nas sve učinili ponosnima. Njihova povezanost na terenu i izvan njega je prekrasna i to je ono što daje posebnu energiju i snagu. Koji god protivnik bio na putu, koliko god da je veći i fizički jači, za njih je samo još jedna od prepreka koja se može preskočiti.

Kadeti na dodjeli medalja

Juniori na dodjeli medalja

Vođeni trenerima Casimirom Nomo Nemijem i Tonijem Berdinom, upravo ih je sve do dovelo do toga da su kadeti osvojili srebro i titulu najboljeg igrača – Lorena Tomašić, a juniori broncu.

Dodatnu energiju davali su im njihovi roditelji, što na tribinama, što kilometrima udaljeni u Hrvatskoj, i s njihovom podrškom bilo je uistinu lakše. Svaka poruka poslana bilo kome od njih, bio je dodatni „vjetar u leđa“. Stvarno im veliko HVALA, i svakako su zaslužili nagradu za najbolje navijače turnira.

Seniori

A sada ponešto i o mojoj seniorskoj reprezentaciji na čijem sam čelu izbornik već dugi niz godina.

Kako je ove godine 10. godina od prvog DiaEura koji se 2012. održao u Ukrajini u Kijevu, imao sam želju, a i u razgovoru s  cijelom ekipom, priključio sam se timu i u igri. Teško je riječima opisati taj prekrasan osjećaj i stvarno je privilegija igrati s tim momcima. Takva lepršavost, lakoća, kombinatorika, brza igra „od noge do noge“ je toliko moćna. Uvjeren sam da niti jednom protivniku nije svejedno kada igra protiv Hrvatske. Uvjerljivo je osvojeno zlato, kao i titule za najboljeg strijelca turnira (Marko Marković) i najbolji igrač turnira (Dejan Kolar). Zahvaljujem i svim ostalim momcima koji su predstavljali Hrvatsku DiaEuro futsal reprezentaciju: Jurica Ravnjak, Antonio Nikolić, Danijel Štih, Dorijan Sesvećan, Erik Mutvar, Franko Knez, Karlo Stojnić, Neven Furjan.

Našem Neni posebno hvala što nas kao i svaki puta dodatno razveseli harmonikom, svirkom i pjesmom, a isto tako i mladom Leonu Anđelkoviću koji mu je bio potpora na tamburici.

Hvala i svim dečkima koji ovaj puta nisu bili s nama u Poljskoj, ali su naša snaga i konstantna potpora.

Kada pogledam naše mlade reprezentativce i njihovo umijeće već sada, te seniore koji još uvijek gore od želje za igrom i jedva čekaju ponovno okupljanje i nove utakmice, stvarno će biti umijeće odabrati najbolje jer su svi najbolji od najboljih.

Zlatni seniori

Navijači i moralna potpora

Svim roditeljima, a posebno mamama hvala što su pazile na djecu i šećere tijekom noći, a opet biti jake i glasne na tribinama.

Hvala Suzani Mutvar iz Međimurskih slatkiša koja je uložila puno vremena i truda oko komunikacije sa sponzorima te da imamo sve što nam treba i zatvorimo to sa sredstvima koja su nam na raspolaganju.

Hvala i Ines Jakopanec i Ivani Buzjak, koje su sa seniorskom reprezentacijom već nekoliko godina. S njima je sve lakše i jednostavnije, jer su tu za sve što bilo kome treba i bilo kada da treba.

Hvala i našim dragim sponzorima, koji su prepoznali ovaj projekt i svojim donacijama omogućili nam da ga ostvarimo.

 

Vaš Mario Žitnik, DEDA

Ostale članke o turniru u Poljskoj i pripremama potražite ovdje i ovdje.

Video s priprema kadeta i juniora na zagrebačkom ŠRC Mladost.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann