Zagrebačka banka donirala slikovnice “Šećer?!”

Zagrebačka banka donirala slikovnice “Šećer?!”

Slikovnica “Šećer?!” od sada je dostupna u 350 odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba

Prije godinu dana, u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva predstavljena je slikovnica “Šećer?!” autorice Hane-Petre Mrčele. Danas, godinu dana nakon, ova je slikovnica posredstvom Zagrebačke banke, dospjela u 350 odgojno-obrazovnih ustanova diljem Grada Zagreba. Ovom se gestom i donacijom, dodatno širi informiranost o dijabetesu kod djece i djelatnika u ustanovama. Ponovna simbolika u mjesecu posvećenom upravo svijesti o ovoj bolesti.

O povodu akcije te uspješnoj realizaciji, pročitajte u izvještaju autorice.

Slikovnica “Šećer?!” prepoznata kao važan alat u odgojno-obrazovnim ustanovama

U vrijeme kada se sve vijesti svode na pandemiju korona virusa imam za objaviti nešto što nam u fokus vraća ono što je nama najvažnije, a to je dijabetes TIP 1 i to kod djece. Iz velike želje da u zagrebačkim vrtićima i osnovnim školama stvorimo sigurnije ozračje za naše slatke superjunake, kao autor i izdavač, obratila sam se Zagrebačkoj banci sa zamolbom za donacijom slikovnica „Šećer?!“ koje će biti predane stručnim službama i prema potrebi korištene u određenim vrtićkim skupinama i razredima. Zagrebačka banka prepoznala je važnost edukacije i donirala slikovnice za 60 vrtića i 160 područnih objekata te 130 osnovnih škola Grada Zagreba!

Bio je veliki pothvat obići osobno sve lokacije usred pandemije kada su objekti zatvoreni čak i za roditelje, ali uz prethodnu telefonsku najavu, slikovnica i popratno pismo s objašnjenjem da se radi o donaciji s ciljem edukacije i pomoći odgojno-obrazovnom kadru – slikovnica je prihvaćena s veseljem i zahvalnošću. Na puno lokacija moglo se čuti: „Hvala Vam, točno nam je to trebalo!“ i „Hvala Vam što nam donosite svijetlo u ovim teškim vremenima!“

Zagrebačka banka omogućila je da proširimo informiranost o dijabetesu kod djece na 350 odgojno-obrazovnih ustanova diljem Grada Zagreba i pružila priliku da se oboljela djeca prilikom polaska u kolektiv osjete prihvaćeno, a odgajateljima, nastavnom osoblju i stručnim timovima da na lako razumljiv način nauče

osnove dijabetesa te na taj način postanu spremniji i hrabriji u radu s oboljelim djetetom. Velika je stvar i kada roditelj zna da ostavlja dijete u ustanovi koja zna što je to dijabetes TIP 1 i kako pomoći djetetu kada je to potrebno.

Zahvaljujem se uistinu iz dubine srca kao autor slikovnice, ali i kao majka koja nastoji na sve načine senzibilizirati okolinu prema djeci oboljeloj od dijabetesa TIP1. Da nije bilo osjetljivosti Zagrebačke banke prema problemima s kojima se oboljela djeca, roditelji i odgojno-obrazovne ustanove suočavaju ne bi imali priliku proširiti glas o našim slatkim superjunacima na cijelo zagrebačko područje koje je, na naše iznenađenje, zaista široko. Na primopredajama slikovnica falio nam je samo Šiljobrk jer su svi drugi akteri iz slikovnice sudjelovali u dostavi na zacrtane adrese.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann