Tanjur – mjesto gdje se sastaju tip 2 i dobra glukoregulacija

Tanjur – mjesto gdje se sastaju tip 2 i dobra glukoregulacija

Online predavanje u sklopu mjeseca svjesnosti o dijabetesu

Budući da od ukupnog broja oboljelih, 90% čine osobe s dijabetesom tipa 2, drugo od tri online predavanja koje organiziramo povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa 2020., bit će posvećeno ovoj populaciji.

Pravovremeno uvedena nutritivna terapija, dobar je zalog za budućnost oboljelih s dijabetesom tip 2

Tema prehrane u tipu 2 dijabetesa jedna je od osnovnih niti vodilja dobre glukoregulacije. Unatrag 30-ak godina, nutritivna medicinska terapija prepoznata je kao važan element u regulaciji bolesti od strane krovnih društava poput Američke dijabetičke asocijacije. Ukoliko se nutritivna terapija pravovremeno uvede i ukoliko se kontinuirano primjenjuje, utoliko će regulacija dijabetesa biti znatno poboljšana,  a mogućnost razvoja neželjenih komplikacija, u potpunosti minimizirana.

O ključnim koracima koji se primjenjuju i važni su za oboljele s dijabetesom tip 2, govorit će dr.sc. Ana-Marija Liberati Pršo, dr.med., u četvrtak, 12. studenoga 2020. u 18 sati. Predavanje će se održati putem ZOOM platforme i bit će otvoreno za sve. Ako nikad niste koristili ovu platformu, upute za skidanje nalaze se ovdje.

Podsjetimo, dr.sc. Ana-Marija Liberati Pršo prva je stručnjakinja u Hrvatskoj koja je svoje usmjerenje dijabetologa, internista, dopunila s doktoratom iz nutricionizma. Dr. Liberati djeluje na KB-u Sveti Duh u Zagrebu.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann