DiaEuro i DiaEuro junior ekipe zabili gol dijabetesu

Prvo okupljanje DiaEuro junior ekipe i priprema DiaEuro tima Croatia za ovogodišnje europsko natjecanje DiaEuro 2020

Općina Cestica, subota 18.01.2020.

Sedmerostruki osvajači medalja na europskim futsal prvenstvima, DiaEuro team Croatia okupila se 18.01.2020. u Općini Cestica na poziv domaćina, Nevena Furjana, koji je i sam dio ove fantastične ekipe. Povod su bile dvije utakmice protiv domaćih Puma (ekipa 7. gardijske brigade) i selekcije najboljih igrača Cestice.

Bila je ovo ujedno i prigoda za okupljanje mlađih generacija DiaEuro reprezentativaca, te međusobno druženje i upoznavanje takozvanih DiaEuro juniora. Ti maleni i mladi nogometni virtuozi dominirali su u utakmicama protiv ekipa Nogometnog centra Cestica U11 i U13, odnijevši pobjedu s konačnim rezultatima 3:1 i 6:1. Sumirano, svi okupljeni DiaEurovci su doslovno pomeli teren! Sinergija zajedništva odisala je dvoranom!

Donosimo vam nekoliko fotografija jučerašnjeg dana gdje smo okupili čak 3 reprezentacije DiaEuro reprezentacije, dok cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

DIAEURO IGRAČI

 

Za DiaEuro junior tim, od 8 do 17 godina starosti, redom po brojevima na leđima nastupali su:
3 Paulo Nomo Nemi
4 Andrija Vidović
5 Domagoj Marić
6 Matija Posedi
7 Leo Fučec
8 Vice Mandić
9 Andrej Petrović
10 Leon Anđelković
11 Patricio Kiš
13 Filip Žaja
16 Luka Gruičić
17 Erik Mutvar
18 Lovro Novoselović
19 Valentino Presečki
22 Lorena Tomašić
69 Nikola Buneta
Treneri ekipe bili su Dejan Kolar i Mario Deda Žitnik

Dok su za ekipu ‘seniora’ nastupali:
1 Emil Peričić
3 Petar Vukadin
4 Marko Marković
5 Daniel Štih
6 Karlo Stojnić
8 Dominik Išaretović
10 Dejan Kolar
13 Neven Furjan
14 Antonio Nikolić
18 Dorian Sesvečan
19 Toni Berdin
20 Goran Vidović
22 Franko Knez
98 Martin Šuta
Trener ekipe: Mario Deda Žitnik

Utakmice naših nogometaša pratili su načelnik Općine Cestica, g. Mirko Korotaj i prim. Manja Prašek, predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva. Kao zahvalnost za organizaciju ovog važnog turnira, prim. Prašek je ispred ZDD-a uručila načelniku zahvalnicu.
Ovo okupljanje je bilo i humanitarnog karaktera jer je prošli tjedan Općina sakupljala dobrovoljne priloge za malog Adama koji ima 3 godine i boluje od leukemije. Tako su naši dečki, roditelji, Prstići iz Pregrade i Zagrebačko dijabetičko društvo dobrovoljno sakupilo novce i ubacilo u kutiju na ulazu u dvoranu.

ZAHVALE

Veliko hvala svim roditeljima koji su došli i podržali svoje nogometaše u ostvarenju njihove želje – biti dio DiaEuro reprezentacije. Svi igrači dobili su dres kojeg će ponosno nositi na treninzima, gdje se mogu hvaliti svojim uspjehom i ostvarenim pobjedama, ali i još koji put zabiti gol dijabetesu!
Svaka pohvala svim sportašima i malim i velikim, ali i Loreni, koja je kao jedina i prva djevojka u ovom ‘muškom’ timu pokazala da se i ona može boriti za svoje mjesto u reprezentaciji. Vjerujemo da je ovo tek prvi od mnogih susreta malenih i velikih zaljubljenika u sport! :)
Ukoliko imate ambicije i želje u pomoći organiziranja ovakvih akcija, gdje će vam srce biti veliko do neba kada vidite ove igrače koji su prije vremena oblačili reprezentativni dres i ne izlazili iz njega cijeli dan, ili jednostavno imate pitanja, javite nam se na ines@zadi.hr. Neki roditelji su već iskazali želju, pa se nadamo da će do slijedećeg susreta uskoro doći ;).

I za kraj, zahvaljujemo Nevenu Furjanu, Općini Cestica i MNK Lovrečan koji su nam omogućili ovo okupljanje. Također zahvaljujemo se Prstićima iz NK Pregrade koji su pomeli sve navijače na tribinama i bili najglasniji i najponosniji na svojeg trenera Dejana Kolara.

Donosimo vam nekoliko fotografija jučerašnjeg dana gdje smo okupili čak 3 reprezentacije DiaEuro reprezentacije, dok cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann