Kako je dobro vidjeti te opet! – okupljanje DiaEuro Team Croatia futsal repke

Piše Mario Žitnik, izbornik DiaEuro Team Croatia reprezentacije

Ponovno zajedno!

Od 2012. godine, od kada postoji DIAEURO – Europsko prvenstvo u futsalu za osobe s dijabetesom, pa sve do sada, bila je ovo najduža stanka za našu repku. Zadnje prvenstvo na kojem smo nastupali bilo je Europsko prvenstvo u Ukrajini (Kiew) 2019., kada smo se kući vratili sa broncom. Od tada, uspjeli smo se okupiti prije točno dvije godine u Cestici krajem siječnja 2020. godine i  po prvi puta sastavili i dvije DiaEuro junior ekipe te pokazali kako budućnost DiaEuro team Croatia nije upitna!

Zahvaljujem još jednom u ime cijele ekipe i svoje osobno ime našem dragom suigraču, velikom prijatelju i u svakom pogledu velikom čovjeku, našem dragom Nevenu Furjanu. Hvala i svima onima koji su mu pomogli u realizaciji.

Kao i prošli puta, kada smo dolazili u njegovu Cesticu, dočekalo nas je sve organizirano: smještaj, obroci, dvorana i sparing ekipe.

Odigrane dvije utakmice

Na tradicionalnom malonogometnom turniru u siječnju, kada natjecanje u Cestici dođe u samu završnicu, naša reprezentacija bude pozvana odigrati dvije revijalne utakmice. Ove godine su to bili veterani NK Dinama Babinec, koji su sve samo ne veterani i nogometaši kojima se bliži kraj igračke karijere. Ekipa, puna iskustva, koja već godinama igra zajedno i ima što za pokazati na terenu. Iako smo na kraju pobijedili sa 2:0 (golove su zabili Vukadin i Posedi), bila je to ozbiljna utakmica od početka do kraja.

Druga utakmica bila je protiv MNK Lovrečan, inače ekipa našeg Nene, koja je dodatno bila pojačana njihovim prijateljima koji su na turniru nastupali za druge ekipe. Iako je ta utakmica isto dobivena, i to rezultatom 4:1 (golove su zabili Sesvečan, Kolar 2, Marković), na toj utakmici je trebalo pokazati maksimalnu ozbiljnost, koncentraciju u fazi obrane i kreaciju u napadu, a sve to kako bismo pokazali kako igra Hrvatska futsal reprezentacija osoba s dijabetesom. Svi su protivnici dodatno motivirani kada im je s druge strane ekipa kao što je naša reprezentacija.

Nova lica 

Za ovo okupljanje imali smo spoj „starijih“ i iskusnijih igrača, koji imaju iza sebe nekoliko DiaEura i osvojenih medalja, te mladih igrača koji su tek napunili 18 godina i time stekli pravo da nastupaju na sljedećim natjecanjima.

Novi članovi DiaEuro CRO tima – Matija Posedi, Erik Mutvar, Leon Anđelković i Jurica Ravnjak

Iskreno, ne moramo se pribojavati budućnosti ove ekipe, jer su ti momci: Matija Posedi, Erik Mutvar, Leon Anđelković, pokazali da se s njima ozbiljno može računati. Nije se primijetilo da im je ovo prvi put da igraju u seniorskoj ekipi. Pokazali su ozbiljnost i poželjnu drskost da svoje zadatke obave najbolje moguće i daju svoj doprinos u igri. A tome se nadamo i od ostalih DiaEuro junior igrača i igračica (!).

Debi je imao i naš novi golman Jurica Ravnjak koji je definitivno opravdao sva očekivanja i pokazao da će njegova vrata većini protivnika biti dobro zaključana.

Kako bi sve to dobro funkcioniralo, tu su bili naši stari, iskusni: Marko Marković (MAKI) – nogometni virtuoz koji je čak dva puta proglašen najboljim igračem DiaEura prvenstva; Ivan Mikulić (MIKA) – naš kapetan, koji je uvijek spreman protivniku zagorčati život nekim od svojih poteza – bravura; Dejan Kolar (DEKI) – uvijek na 120%, najspremniji igrač u ekipi koji svoju energiju prenosi na ostatak ekipe; Petar Vukadin (PERICA) – koji, iako mlađi igrač, ima iskustava s DiaEura, uvijek željan igre i dokazivanja; Dorijan Sesvečan i Toni Berdin koji još nisu bili na službenim prvenstvima, već su dobro znani u ekipi i u svakom nastupu pokazuju zašto su tu. Neno (Neven Furjan), veliko srce i dobra duša ekipe, svaki puta kada imamo priliku zaigrati zajedno, s njim i bez njega nije isto. U svakom nastupu i minutama koje su mu pružene, napravi nešto korisno. Mi iz tima se uvijek rado prijetimo krasne asistenciju upravo protiv njegove ekipe MNK Lovrečan, kao i hat-trick protiv DiaEuro reprezentacije Bugarske.

Ivana Buzjak i Ines Jakopanec, naš su „ženski“ dio ekipe, zadužene za PR te uvijek najstrastvenije navijačice i potpora svima. Ekipa voli kada su s nama, jer uvijek brinu o onim malim, a opet važnim stvarima oko organizacije kako bi sve perfektno funkcioniralo.

Pozdrav svim momcima koji ovaj puta nisu bili u mogućnosti biti s nama.

Ovom prilikom prisjetili smo se i našeg dragog, puno prerano, nesretnim slučajem preminulog Dominika Išaretovića – našeg HULKA. Njegov dres je bio s nama, kao i ON u našim srcima. Znamo  da si nas gledao odozgo, dragi Domi.<3

Sarajevo, vidimo se!

Kada pogledam kompletan popis naše ekipe, s velikim optimizmom i nestrpljenjem očekujem slijedeće izazove. Trenirajte ozbiljno svi u svojim ekipama, i budite spremni za slijedeće utakmice, jer kako smo načuli, bliži nam se novo DiaEuro prvenstvo već ovog srpnja u Sarajevu!

S velikim ponosom stojim na čelu ove ekipe, a voditi njih najlakši je i najljepši zadatak, jer su najbolji u onome što pokazuju na terenu. Spremni smo, kao i do sada pokazati, da smo ekipa za velike rezultate (samo da Vas podsjetim – 8 prvenstava, 7 medalja – 2 zlatne, 1 srebrna i 4 brončane).

P.s. Sarajevo je jedino DiaEuro prvenstvo (2016.) na kojemu nismo ponijeli medalju, i zato budite spremni, jer vjerujem da s ovom ekipom, nemamo što drugo nego pucati na zlato i pokazati našu pravu igru!

Vaš Mario Žitnik, DEDA

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann