Video s vježbama mobilnosti i snage

Video s vježbama mobilnosti i snage

Vježbe izvodi Dejan Kolar, mag.cin.

Rado biste se razgibali, no uz najbolju namjeru, vaša sjećanja na tjelovježbu i razne pokrete su tek poneki pokreti iz osnovne ili srednje škole: “Uzmi raskoračni stav, stavi ruke uz tijelo. Kreni gibat glavom i vratom u lijevo pa u desno. Polako, bez naglih pokreta! Ponovi to pet puta.”

To bi bilo otprilike to od sjećanja uz možda još pokoju smiješnu anegdotu kako je Perica prilikom mahanja glavom i vratom, nehotice uključio i ruke koje su veselo poletjele zrakom i udarile Marka.

Danas, dok sjedite u uredu, kreirate novi sadržaj, grijete stolicu učeći, hodate uglavnom polu sagnuti, prateći svoje dijete u njegovim prvim koracima – baš danas vam uz sjećanje na Pericu i Marka glavom prolazi misao kako bi se bilo dobro prisjetiti svih vježbi koje je profesor u školi pokazivao.

Jeste li i dalje odlučni u namjeri da se pokrenete i budete u tome konzistentni? Odlično!

Snimili smo pravilno izvođenje jutarnje tjelovježbe

Na nedavno održanom Obiteljskom eKampu Zagrebačkog dijabetičkog društva smo se posebice veselili jutarnjoj tjelovježbi uz Dejana Kolara, mag. cin. Dva su razloga – naime, znali smo da će nas Dejan vrhunski i stručno razgibati. Također, znali smo da ćemo tjelovježbu snimiti i podijeliti ju sa svima vama koji upravo razmišljate kako je krajnje vrijeme da učinite nešto dobro za svoje tijelo.

Za sve vas, dragi čitatelji koji niste sudjelovali na eKampu, ponovimo ukratko tko je Dejan Kolar?

Magistar kineziologije, igrač u futsal DiaEuro CRO reprezentaciji osoba s dijabetesom, trener NK Pregrada i trener junior ekipa DiaEuro tima. Usput, Dejan je osoba s dijabetesom tip 1.

Tijekom eKampa izvođene su:

  • lagane vježbe mobilnosti – dobre kao prevencija od bilo kakvih ozljeda
  • vježbe snage – ove su vježbe prilagođene za sve dobne skupine. Važno ih je raditi ispravno.
  • Istezanje – vrlo je važno kraju tjelovježbe uključiti vježbe istezanja kako bismo smanjili bilo kakve upale mišića.

Od rekvizita preporučamo – Dobru volju, bocu s vodom, prostirku ili ručnik kao podlogu. Naravno, ništa bez osmijeha. Neka vam on uz dobru volju bude prvi rekvizit! :)

3, 2, 1! Kreni!

Predlažemo, ovu tjelovježbu izvodite svaki dan prije odlaska na posao ili odlaska u školu za što produktivniji dan!

Navijamo za vas!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann