Bruschette za stabilni šećer – keto – NutriVideo

Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr.

Video

Sastojci (za cijeli pleh):

pola manjeg patlidžana, ~100 g

maslinovo ulje, žlica

rajčica, 50 g

gouda sir, 30 g

mozzarella, 60 g

začini (sol, papar, češnjak, origano)

 

Postupak:

Patlidžan narezati na tanke ploške, posložiti na papir za pečenje i premazati s malo maslinovog ulja. Staviti peći na 180 stupnjeva 10ak minuta. Za to vrijeme, narezati rajčicu, mozzarellu i goudu na sitne komadiće, dodati im začine te sve zajedno promiješati. Nakon 10ak minuta, izvaditi patlidžane iz pećnice te po njima ravnomjerno rasporediti nadjev od rajčica. Vratiti sve zajedno u pećnicu na još 10ak minuta dok se sir ne rastopi.

 

Nutritivna vrijednost (za cijeli pleh, ~16 komada):

366 kcal

20 g proteina

28 g masti

11 g ugljikohidrata

 

Patlidžan je nutritivno bogata namirnica koja obiluje vitaminima, mineralnim tvarima, vlaknima i antioksidansima. Zbog niskog sadržaja ugljikohidrata, a visokog sadržaja vlakana predstavlja odličan izbor za osobe s dijabetesom za održavanje stabilne glikemije. Osim toga, nisko je kaloričan te se može uključiti u različite recepte kako bi zamijenio klasične ugljikohidratne namirnice – u lazanje, musaku ili bruskete kao što su ove.

 

Zahvaljujemo Privrednoj Banci Zagreb na donaciji kojom ste podržali naš rad s osobama oboljelima od šećerne bolesti i njihovim obiteljima. Vaša podrška omogućuje nam pružanje kvalitetne edukacije, čime zajedno doprinosimo boljoj kvaliteti života oboljelih. Hvala velika!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann