-
Nutricionističko online predavanje “Dodaci prehrani i dijabetes”
Online nutricionističko predavanje s Leom Šulc, mag. nutr. Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje pod nazivom "Dodaci prehrani i dijabetes" koje će održati Lea Šulc, mag. nutr. u utorak 25. ožujka u 18 sati. Trebam li uzimati dodatke prehrani ako
-
Predstavljanje inicijative ZDD-a za povećavanje prava odraslih osoba oboljelih od šećerne bolesti
Dragi članovi, prijatelji i svi zainteresirani, Pozivamo vas na predstavljanje inicijative Zagrebačkog dijabetičkog društva za povećavanje prava odraslih osoba oboljelih od šećerne bolesti. Datum: Utorak, 11. ožujka Vrijeme: 18:00 sati Lokacija: Zagrebačko dijabetičko društvo, Antuna Bauera 19 (dvorište) Dođite, informirajte se i podržite napore za
-
Webinar: FreeStyle Libre 2 Plus – novi senzor za bolju kontrolu
Tvrtka Abbott Laboratories d.o.o. osigurala je za svoje korisnike ali i sve zainteresirane osobe s dijabetesom edukativne webinare. Abbott diabetes care tim vas poziva na predavanje: FreeStyle Libre 2 Plus - novi senzor za bolju kontrolu, koji će se održati u srijedu,
-
Kokos palačinke – low carb /NutriVideo
Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Palačinke od kokosa - nutritivno bolja opcija od standardnih palačinki, a kako se pripremaju pogledajte u videu kojeg donosimo. Video https://www.youtube.com/watch?v=YC8xaTshgE0 Sastojci (9-10 palačinki): 2 jaja žlica zaslađivača nezaslađeno bademovo mlijeko 100 ml kokosovo brašno 50 g prstohvat soli žličica praška za pecivo žličica kokosovog ulja Sastojci
-
Nutricionističko online predavanje “Povišeni trigliceridi i dijabetes”
Online nutricionističko predavanje s Leom Šulc, mag. nutr. Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje pod nazivom "Povišeni trigliceridi i dijabetes" koje će održati Lea Šulc, mag. nutr. u utorak 25. veljače u 18 sati. Na predavanju će nutricionistica objasniti što
-
Falafeli s brokulom – NutriVideo
Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. U ovom vam videu donosimo recept za falafele od brokule koji je pripremila naša nutricionistica Lea Šulc. Video https://www.youtube.com/watch?v=rlXQwLZHY6Y Sastojci (≈20 falafela): brokula, 1 manja (150 g) slanutak, konzerva (240 g) začini (sol, papar, češnjak, peršin, mediteranski začini) malo maslinovog ulja Detaljan postupak pogledajte
-
Nutricionističko online predavanje “Kako uskladiti biološki dnevni ritam, prehranu i dijabetes?”
Online nutricionističko predavanje s Leom Šulc, mag. nutr. Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje pod nazivom "Kako uskladiti biološki dnevni ritam, prehranu i dijabetes?" koje će održati Lea Šulc, mag. nutr. u utorak 28. siječnja u 18 sati. Što je
-
Blagdanska torta koja se ne peče – NutriVideo
Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Budući da nam se bliže blagdani, danas smo za vas pripremili ukusnu i kremastu blagdansku tortu koja se ne peče. Video https://www.youtube.com/watch?v=xm-U0jtdNYU Sastojci za biskvit (promjer kalupa 20 cm): bademi, 130 g kokosovo ulje, 30 g zaslađivač (palatinoza), 30 g Sastojci za kremu:
-
Sretan Božić i nova 2025. godina
Dragi prijatelji, suradnici, partneri i članovi, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić, ispunjen ljubavlju, radošću i toplinom! Neka vam nova 2025. godina donese obilje zdravlja, sreće i uspjeha. Hvala vam na podršci i suradnji kroz cijelu godinu. Veselimo se novim zajedničkim
-
BROJ 1 CGM U SVIJETU ¹
DESETLJEĆE REVOLUCIJE FreeStyle Libre sustav za kontinuirano mjerenje glukoze ove godine obilježava 10 godina postojanja tijekom kojih je ova inovativna tehnologija u potpunosti promijenila živote oboljelih i način liječenja šećerne bolesti. U samo deset godina maleni senzor veličine kovanice od dva eura²
-
Istraživači se slažu: Ovo su poslovi koji povećavaju rizik od nastanka dijabetesa tipa 2
Preuzeto s Večernji list.hr Vodeći javnozdravstveni problem Profesionalni vozači, radnici u proizvodnji i čistači imaju triput veći rizik od dijabetesa tipa 2, u usporedbi sa sveučilišnim nastavnicima i fizioterapeutima Glavni čimbenici koji doprinose globalnoj pandemiji dijabetesa tipa 2 su neuravnotežena prehrana, nedovoljna tjelesna
-
Antonija Rojnica nakon ispadanja iz „Života na vagi“: „Treniram, pazim na prehranu i idem na boks“
Preuzeto s portala net.hr Prošlog tjedna show „Život na vagi“ napustila je Antonija Rojnica, najteža kandidatkinja svih sezona. Antonija je još ranije otkrila kako živi s dijabetesom te kako se njezina svakodnevnica promijenila zahvaljujući vježbanju, ali i naprednoj tehnologiji koja joj pomaže
-
Iskustva pacijenata: Kako moderne tehnologije pomažu u boljoj kontroli šećerne bolesti
Svakodnevne ubode iglom i trakice za mjerenje šećera zamijenili su moderni uređaji Preuzeto s portala Živim.hr / 05. prosinac 2024. U mjesecu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, ali i 10 godina FreeStyle Libre sustava, moderne tehnologije za kontinuirano praćenje glukoze, Dušan Miljuš,
-
FREESTYLE LIBRE SUSTAV: DESETLJEĆE REVOLUCIJE U SKRBI OBOLJELIH OD ŠEĆERNE BOLESTI
FreeStyle Libre sustav za kontinuirano mjerenje glukoze u ovoj je godini obilježio važnu obljetnicu – punih 10 godina otkako je u uporabi u svijetu, FreeStyle Libre inovativna tehnologija ne samo da je oboljelima omogućila veću kvalitetu života, već je i
-
Nutricionističko online predavanje “Što ako imam inzulinsku rezistenciju?”
Online nutricionističko predavanje s Leom Šulc, mag. nutr. Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje pod nazivom "Što ako imam inzulinsku rezistenciju?" koje će održati Lea Šulc, mag. nutr. u utorak 17. prosinca u 18 sati. Što je inzulinska rezistencija i
-
Brzi i jednostavni kruh bez brašna – NutriVideo
Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Isprobajte ovaj jednostavni i brzi recept za zobeni kruh koji je za vas pripremila naša nutricionistica. Video https://www.youtube.com/watch?v=K26xWcpinF4 Sastojci (za cijeli kalup): 3 jaja 250 g svježeg posnog sira 250 g zobenih pahuljica 20 g lanenih sjemenki 20 g bučinih sjemenki Prstohvat soli Prašak za pecivo Maslinovo
-
Nutricionističko online predavanje “Začini od A do Ž”
Online nutricionističko predavanje s Leom Šulc, mag. nutr. Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje pod nazivom " Začini od A do Ž" koje će održati Lea Šulc, mag. nutr. u utorak 26. studenog u 18 sati. Imaju li neki začini