Sustav za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE na listi ortopedskih pomagala HZZO-a

MEDILAB ONE poznajete kao ekskluzivnog zastupnika nekoliko renomiranih proizvođača medicinskih proizvoda za šećernu bolest. Drago nam je obavijestiti Vas da su program proizvoda koje zastupaju proširili vrhunskim sustavom za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE, svjetski poznatog proizvođača kontinuiranih mjerača, Dexcom Inc..

Dexcom ONE je sustav za kontinuirano mjerenje glukoze u stvarnom vremenu izuzetne točnosti koji nije potrebno kalibrirati. Sastoji se od senzora koji se nosi deset dana te odašiljača kojim se koristi tri mjeseca, odnosno koji  se višekratno povezuje s 9 senzora.

Početni se komplet sastoji od jednog senzora, jednog odašiljača i uputa za upotrebu.

Sustav radi s aplikacijom Dexcom ONE za pametne telefone, koja je besplatno dostupna u trgovinama Google Play i App Store. U slučaju nemogućnosti upotrebe aplikacije, dostupan je i prijemnik Dexcom ONE.

 

Sustav Dexcom ONE odobren je za osobe sa šećernom bolešću od dobi od dvije godine nadalje, uključujući i trudnice.

Osnovne značajke sustava su sljedeće:

-jednostavno prvo postavljanje i upotreba

-prilagodljiva upozorenja o visokoj i niskoj razini glukoze, uključujući i noću

-bez potrebe za skeniranjem

-mogućnost dijeljenja podataka o glukozi na daljinu uz aplikaciju Dexcom Clarity

 

Od 23. veljače 2023. na snagu stupa lista ortopedskih pomagala HZZO-a koja uključuje sve komponente sustava Dexcom ONE, a u paket je uključen i sustav za mjerenje glukoze u krvi Contour Next, s potrošnim materijalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indikaciju za sustav Dexcom ONE može postaviti bolnički doktor sub/specijalist endokrinologije i/ili dijabetologije iz ugovorne bolničke zdravstvene ustanove, koji se bavi liječenjem šećerne bolesti. Pomagalo propisuje odabrani liječnik obiteljske medicine ili pedijatar.

S obzirom na to da početni komplet već uključuje jedan senzor i odašiljač, za prvo se propisivanje piše još 8 senzora te prijemnik po potrebi, a u nastavnom tromjesečnom propisivanju 9 senzora i odašiljač. Početni komplet koji je predviđen samo za prvo uvođenje, zbog potrebne će edukacije biti dostupan isključivo u maloprodaji tvrtke Medilab One. Stoga će za realizaciju prve doznake bolesnici biti upućeni da se obrate maloprodaji tvrtke Medilab One.

Od sljedeće doznake će potrošni materijal za nastavno propisivanje biti dostupan i u drugim specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama, a narudžbu ćete moći ostvariti preko tvrtke Medilab One ili veledrogerije Medika.

Brojna su istraživanja pokazala dobrobiti upotrebe sustava Dexcom ONE, koja se očituju snižavanjem glikiranog hemoglobina, povećanjem vremena unutar raspona i smanjenjem hipoglikemija.

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann