Dan otvorenih vrata Zagrebačkog dijabetičkog društva

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

 

Dan otvorenih vrata Zagrebačkog dijabetičkog društva održati će se 6. lipnja s početkom u 15 sati do 18 sati, u našim prostorijama, na adresi Antuna Bauera 19 u dvorištu.

 

Upoznali bi građane s našim aktivnostima i radu, ali podizali bi i svjest o dijabetesu i pokazali bismo im kako mogu izračunati vlastiti rizik za razvoj dijabetesa ili ako već žive s dijabetesom na koje rizike trebaju obratiti pozornost između ostalog i o riziku od srčanog i moždanog udara. Od iznimne je važnosti, kontinuirano raditi na povećanju svjesnosti o dijabetesu (njegovoj prevenciji, ranom otkrivanju, pristupu skrbi i liječenju), kako u široj javnosti tako i među svim dionicima u društvu.

 

Program:

Organizirati ćemo besplatno mjerenje šećer u krvi uz pomoć medicinske sestre od 16 do 18 sati kao i individualno savjetovanje stručnjaka.

 

18 sati – svečano uručenje zahvalnice Lions Klubu Kaptol za prikupljenu donaciju. Članovi LC Kaptol koji dugi niz godina prikupljaju sredstva za razne hvalevrijedne projekte, a ove godine prepoznali su važnost održavanja našeg Obiteljskog kampa i odlučili nam pomoći u ostvarenju.

 

19 sati – Osvrt članova koji su sudjelovali na konferenciji ATTD 2024. o tehnologiji i terapijama za dijabetes

 

Vjerujemo da ćete se odazvati našem pozivu i uveličati događanje te podijeliti ovu informaciju sa svojim prijateljima, susjedima, poznanicima i obitelji kako bi što veći broja naših sugrađana sudjelovao u ovoj manifestaciji.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann