Obiteljski eKamp za pamćenje

Izvještaj s održanog eKampa ZDD-a

“Oprostite, ništa vas ne čujem! Ne znam što se događa na dječjoj radionici, ali evo dijete mi pomahnitalo trči po kući i glasno se smije!” Otprilike su ovako glasile rečenice koje su roditelji izgovarali na svojim radionicama održanim u sklopu eKampa dok su za to vrijeme djeca veselo trčkarala po kući tražeći šampone i ostale zadane predmete u sklopu svoje radionice.

U edukaciji, motivaciji, smijehu, međusobnom osnaživanju, vježbanju, kuhanju, te obiteljskom natjecanju kroz eKviz održan je 8. obiteljski eKamp ZDD-a. Nabrojane, ali i mnoge ne nabrojane sitnice učinile su ovaj Kamp jedinstvenim i neponovljivim.

5 dana, 5 tema! Inovacije i obogaćivanje sadržaja eKampa ZDD-a

Ove smo se godine, budući da je kamp održan online, odlučili za malu promjenu, odnosno nadogradnju. Tako smo već uvriježeno trajanje kampa s tri dana proširili na pet. Svaki je dan imao svoju temu, uz koju smo, uz stručno predavanje dodali osobno iskustvo roditelja djece s dijabetesom.

Ono što je dalo dodatnu vrijednost samom projektu je činjenica da smo predavanja, osobna iskustva i predstavljanje dijabetičke tehnologije i postavljanje pitanja proizvođačima kroz takozvani Sponzor Booth, omogućili baš svima. Putem naših Facebook i YouTube kanala, omogućili smo diseminaciju znanja apsolutno svakoj zainteresiranoj osobi. Ipak, pristup na radionice i eKviz, koji su se odvijali neposredno nakon predavanja, imale su samo one obitelji koje su se prijavile na eKamp ZDD-a.

Kroz otvorena edukativna predavanja o dijabetesu, omogućili smo diseminaciju znanja svima zainteresiranima.

Uz inovaciju dostupnosti predavanja svima i ubacivanje osobnih iskustava obitelji, što je dodatno istaknulo vrijednost cjelokupnog projekta, svakako vrijedi istaknuti kuhanje uživo. U sklopu subotnje radionice s nutricionisticom Tihanom Šadek, obitelji su  uz smijeh, pokoji kulinarski upit te vješte ruke, svaka u svom domu, pripremale tortilju s piletinom i povrćem.

Isječci predavanja s Facebook i YouTube kanala ZDD-a

Uz već spomenuti nutricionizam, ostale teme kampa bile su psihologija, sport, prava te tehnologija. Svaka od navedenih tema imala je uistinu vrhunske stručnjake iz područja psihologije, dijabetologije i pedijatrijske dijabetologije, kineziologije te nuticionizma. Svi oni bili su iznimno važan dio simbioze ovog projekta. Neizmjerno smo vam zahvalni!

Kroz 5 dana održali smo ukupno 7 predavanja, 8 radionica i 5 obiteljskih eKvizova. Prezentirali 13 osobnih iskustava, te predstavili 6 tehnoloških proizvoda.

Hvala svima na sudjelovanju i podršci

Da bi sami projekt bio uspješan, odnosno, da bi se zacrtane vizije ostvarile, važni su sudionici. Stoga, prvenstveno se želimo zahvaliti svih 60 obitelji, koje ste se prijavile i bile s nama tijekom ovogodišnjeg eKampa. A hvala i svima vama koji ste nas pratili putem naših društvenih mreža. :)

Dakako, da bi projekt ima veću kvalitetu, važne su također financijske podrške. Zahvalni, što imamo tvrtke koje kontinuirano prate ovaj projekt i financijski podupiru – želimo još jednom vaša imena:

Novo Nordisk Hrvatska, Abbott Laboratories, Medtronic, Mediligo, Bauerfeind, MEDILAB ONE, Roche i Salvus – hvala!

Na kraju, da bi projekt imao prstohvat svega – želju, viziju, dušu, trud, pripremu, modifikaciju, rad, volonterstvo, entuzijazam, te u konačnici osmijeh i zadovoljstvo; važno je imati dobar tim okupljen oko istog cilja. Zato, hvala cijelom organizacijskom odboru eKampa! Uspjeli smo!

Edukativni materijal je i dalje dostupan svima

Kroz pet nabrojanih tema smo okupili doista vrhunske stručnjake, koji su kroz kratke video prezentacije ispričali ono najbitnije što svaka osoba s dijabetesom treba čuti i znati. Stoga, pozivamo vas da odete na naš YouTube kanal te si osigurate vrijeme kada ćete pogledati propušteno ili pak još koji put pregledati odslušano.

Neke pojmove i informacije je zaista vrijedno ponoviti ili pak prosljediti svojoj okolini s ciljem poticanja svijesti o dijabetesu.

Obiteljski kamp Zagrebačkog dijabetičkog društva je mjesto u kojem se osjećam kao doma

“There’s no place like home!”, često citirana izreka djevojčice Dorothy iz filma Čarobnjak iz Oza je ujedno rečenica s kojom se i mi u Zagrebačkom dijabetičkom društvu poistovjećujemo. Obiteljski kamp simbolizira dom – mjesto gdje se osjećamo sigurno, okruženi svojim najmilijima. Mjesto koje će nam, između ostalog pružiti ljubav, suosjećanje, motivaciju i znanje.

Dok su djeca s početka ovog članka veselo trčkarala, a roditelji upijali nova znanja te razmjenjivali iskustva, eKamp je još jednom ostvario svoj potpuni smisao.

Nadamo se da smo i vama kroz ove retke prenijeli barem mali djelić te domaće atmosfere. :)

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann