Prehrana

Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Donosimo vam recept za dijabetički laneni kruščić - s manje ugljikohidrata i više proteina od klasičnog kruha, a uz to je i bezglutenski! Video https://www.youtube.com/watch?v=MAgLgy0l34Q Sastojci: 1 jaje prstohvat soli 2 žličice grčkog jogurta 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki

Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Video https://www.youtube.com/watch?v=D_D5Yvat54c Sastojci (za cijeli pleh): pola manjeg patlidžana, ~100 g maslinovo ulje, žlica rajčica, 50 g gouda sir, 30 g mozzarella, 60 g začini (sol, papar, češnjak, origano)   Postupak: Patlidžan narezati na tanke ploške, posložiti na papir za pečenje i premazati s malo maslinovog ulja.

Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Video https://www.youtube.com/watch?v=ja_6dftheTs Sastojci: borovnice, 50 g žlica eritritola sok jednog limuna mineralna voda, 200 ml kockice leda   Nutritivna vrijednost (po čaši, ≈300 ml): 35 kcal 0,5 g proteina 0,2 g masti 9 g ugljikohidrata   Postupak: U čašu dodajte borovnice, zaslađivač i limunov sok te zgnječite i dobro promiješajte. Potom dodajte

Recept pripremila Lea Šulc, univ.mag.nutr. Video https://www.youtube.com/watch?v=9DwWbjOfJL4 Sastojci: zrnati sir, 200 g 1 jaje sol zobene pahuljice, 2 žlice pasirana rajčica, 100 ml origano šunka, 50 g mozzarella light, 100 g   Postupak: U blenderu sjedinite zrnati sir, malo soli i jaje te potom dodajte zobene pahuljice. Dobivenu smjesu rasporedite po papiru za pečenje

POZIV NA ONLINE PREDAVANJE ZA KLUB MLADIH ZDD-a Srijeda, 21. svibnja 2025. u 18:00 sati Tema: „Odnosi i dijabetes“ Predavačica: Ivona Poljak, univ. spec. clin. psych.   Dragi članovi Kluba mladih Zagrebačkog dijabetičkog društva, pozivamo vas da nam se pridružite na interaktivnom online predavanju koje će

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann