Predavanja s eOK 2020

Uvodno predavanje
prim.mr.sc. Manja Prašek, dr.med.

U uvodnom govoru predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva, prim. Manja Prašek zaželila je svim sudionicima dobrodošlicu na prvi virtualni obiteljski kamp u Hrvatskoj – Obiteljski eKamp. Ukratko je navela što ih očekuje kroz vikend eKampa, 17. i 18. listopada 2020.

Osnove dijabetesa
prim. Lavinia La Grasta Sabolić, dr.med.

U svom je predavanju prim. Lavinia La Grasta Sabolić na Obiteljskom eKampu 2020. provela sudionike kroz osnove o šećernoj bolesti.

Ovo predavanje je osmišljeno s ciljem da:
– novootkrivenim obiteljima osnaži znanje i samopouzdanje
– obiteljima s iskustvom posluži kao svojevrsni podsjetnik na detalje koja s vremenom blijede

SAP Tehnologija
prof.dr.sc. Gordana Stipančić, dr.med.

prof. Gordana Stipančić je na Obiteljskom eKampu 2020. predstavila je inzulinske pumpe i kompatibilne senzore tvrtke Medtronic. Istaknula je prednosti senzorom potpomognute terapije inzulinskom pumpom

Sport i dijabetes
Kristina Tomić i Ivan Mikulić, mag.cin.

Na virtualnom Kampu ZDD-a 2020. pridružila su se nova lica na koja smo izuzetno ponosni! O sportu i dijabetesu govorili su Ivan Mikulić i Kristina Tomić.

Kristina je hrvatska reprezentativka u teakwondou, osvajačica brojnih medalja i naša predstavnica na sljedećim Olimpijskim igrama! Ivan je asistent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, kapetan DiaEuro CRO futsal reprezentacije. Oboje su osobe s dijabetesom tip 1.

Medtrum A7+ TouchCare System
dr.sc. Mladen Grgurević, dr.med.

dr. Grgurević na Obiteljskom eKampu 2020. govorio je o inzulinskoj pumpi bez infuzijskog seta, tzv. Patch pumpi Medtrum A7 i TouchCare sistemu . Zastupnik za ovaj sustav u RH je tvrtka Bauerfeind.

Virtualna tjelovježba
Dejan Kolar, mag.cin.

Virtualnu tjelovježbu na Obiteljskom eKampu 2020. vodio je kineziolog Dejan Kolar. Dejan je član Zagrebačkog dijabetičkog društva, igrač u futsal DiaEuro CRO reprezentaciji osoba s dijabetesom, magistar kineziologije i osoba s dijabetesom tip 1.

Tanjur dobrih šećera
dr.sc. Ana-Marija Liberati Pršo, dr.med.

dr. Liberati na Obiteljskom eKampu 2020. govorila je o prehrani i dijabetesu.
Istaknula je multidisciplinarni i multidimenzionalni pristup dijabetesu – poglavito tipu 1 koji je individualan kod svakog pacijenta.
U svojem je predavanju dala konkretne primjere nutritivnih vrijednosti hrane.

Omnipod DASH – najava
MEDILAB ONE

Tvrtka MEDILAB ONE predstavila je svoj novi vizualni identitet kojim želi dočarati svoj način djelovanja i razmišljanja.
Također, sudionici eKampa dobili su ekskluzivnu vijest o dolasku Patch pumpe Omnipod Dash u studenom 2020. Zastupnik za RH je tvrtka MEDILAB ONE! Sve informacije su dostupne na besplatnom telefonskom broju 0800 900 889 ili putem e-maila: Omnipod-HR@medilabOne.com

Libre View
Prim. Lavinia La Grasta Sabolić, dr.med.

Prim. Lavinia La Grasta Sabolić govorila je o LibreView sigurnosnom sustavu za kontrolu dijabetesa. Ovaj je sustav dio FreeStyle Libre tehnologije.

Senzori
dr.sc. Nevena Krnić, spec.pedijatar

Predavanje dr. Nevene Krnić na Obiteljskom eKampu 2020. koncipirano je kroz najčešća pitanja s kojima se svakodnevno u svojoj ordinaciji susreće. Dr.sc. Krnić govorila je općenito o senzorima kao tehnologiji u regulaciji šećerne bolesti.

Medtrum S7 rtCGM
Igor Bjelinski, dr.med.

Dr. Igor Bjelinski na Obiteljskom eKampu 2020. govorio je o senzorima za kontinuirano mjerenje glukoze, Medtrum S7 (rtCGM), također dostupnim preko HZZO-a pacijentima s tipom 1 šećerne bolesti.

Završni govor
prim.mr.sc. Manja Prašek, dr.med.

U svom se završnom govoru prim. Prašek, predsjednica Zagrebačkog dijabetičkog društva kratko osvrnula na protekla dva dana eKampa.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann