Aktivnosti ZDD-a povodom 1. Hrvatskog dana dijabetesa

Poziv svima

Hrvatski Sabor je, kako smo naveli u ovom članku, 9. ožujka 2022. i službeno potvrdio Hrvatski dan šećerne bolesti (mi ćemo se služiti terminologijom dijabetes). Dakle, 14. svibnja postaje još jedan važan datum u godini kada će se reflektori javnosti ponovno upaliti i progovoriti o problematici dijabetesa – odnosno izazovima i napredcima društva u cjelini.

Aktivnosti Zagrebačkog dijabetičkog društva

U kontekstu podizanja svijesti Zagrebačko dijabetičko društvo će dodatno pojačati svoj kapacitet aktivnosti koje će se održati prije, za vrijeme i nakon samog Hrvatskog dana dijabetesa.

One će biti usmjerene na osobe s predijabetesom, dijabetesom tipa 2, dijabetesom tipa 1, te na sveukupnu javnost.

Što ćemo sve raditi?

Imat ćemo Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg ćemo mjeriti šećere zainteresiranim građanima te imati savjetovališta s našim dijabetolozima i nutricionistima. Upoznat ćemo zainteresirane s aktivnostima koje provodimo, održati online predavanja koja su kao i obično, dostupna na svim našim kanalima. Imat ćemo izložbu radova naše djece s dijabetesom tipa 1 na temu “Dijabetes i ja” u prostorijama Udruge, ali i hibridno. Družit se s drugim dijabetičkim udrugama, Planinariti na zagrebačko Sljeme, hodati sa stručnjacima Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju po Maksimiru te gostovati u raznim medijima.

Dakle, uistinu bogat program podizanja svijesti onih kojima je potrebno, a osobama s dijabetesom pružanje ponovnog zajedništva kroz različite sadržaje.

Sumirano u tablici to izgleda ovako:

Važna poruka za Tebe, dragi čitatelju!

Premda smo već spomenuli u prvom članku, važno je ponoviti. Stoga, bilo da ste osoba s dijabetesom, imate nekoga u obitelji s dijabetesom ili pak sumnjate te želite znati više – važno je da ne čekate Hrvatske, odnosno Svjetske dane dijabetesa, već da se informirate, upijate, tražite i pitate svakodnevno. Zagrebačko dijabetičko društvo jedna je od potpora koja nudi sve navedeno i mnogo više.

Doprinesimo zajedno unapređenju zdravlja i kvaliteti života, sprječavanju, ranom otkrivanju te adekvatnom zbrinjavanju svakodnevnog života s dijabetesom.

Vidimo se na nekoj od aktivnosti.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann