Predstavljanje knjižice ” Prehrana osoba sa šećernom bolesti”

 U prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva na adresi Antuna Bauera 19 u dvorištu

Predstavljanje knjižice ” Prehrana osoba sa šećernom bolesti”

Pozivamo vasi na predstavljanje knjižice ”Prehrana osoba sa šećernom bolesti” koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka, u 18 sati.

 

Knjižicu će predstaviti autori, Anela Novak i Josip Rešetar te recenzentica Andrijana Buklijaš Skeledžija.

 

Autor knjižice, doc. dr. sc. Anela Novak dr. med., je internist-endokrinolog i dijabetolog, dopredsjednica Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju, zaposlena u KBC Split već više od dvadeset godina. Veliki dio svoje karijere posvetila je edukaciji bolesnika, organizaciji raznih radionica kako za pacijente tako i za liječnike i medicinske sestre. Zajedno sa skupinom entuzijasta iz Sekcije mladih endokrinologa već treću godinu uređuje web stranicu Društva (hded.hr) i DiaEdu stranicu na Facebooku i Instagramu.

 

Od samog početka uspješno surađuje s magistrom nutricionizma Josipom Rešetarom, trenutno apsolventom farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Za Josipa je edukacija najveća vrijednost koju pacijent može dobiti kroz suradnju s nutricionistom. Pobornik je individualnog pristupa – prednost uvijek daje optimalnoj, a ne savršenoj prehrani.

 

Nakon uspješnog zajedničkog prvog izdanja knjižice o prehrani, koja je tiskana u naknadi od 5000 komada, autori su odlučili izdati drugo dopunjeno izdanje s receptima koje su isprobavali, kuhali i pekli kroz zadnje dvije godine, a nutricionista računao ugljikohidrate i kalorije. Najvažniji aspekt ovog izdanja, kako ističe dr. Novak, su životne recenzije dviju predivnih žena, a usto i osoba sa šećernom bolesti koje su svojim propitivanjima, savjetima i kritikama pomogle da se autori stave u ulogu onih kojima pišu i to pokušaju napraviti na razumljiv i prihvatljiviji način.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann